20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

OLIVA I POTRIES CELEBREN JUNTS EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Els espais museístics d’Oliva i Potries obriran  

“Divendres, 20 de maig, la Xarxa de Museus obrim les portes i convidem a tothom a descobrir o redescobrir els nostres espais i col·leccions d’una manera diferent: de nit. A més de visitar les exposicions amb una altra llum, el públic podrà gaudir d’una ruta teatralitzada, microteatre, música, jocs i un sopar a l’aire lliure” assenyalava el regidor Enric Escrivà.

En aquesta estrena, els assistents tindran l’oportunitat d’aproximar-se de manera lúdica i participativa a una de les etapes històriques més significatives d’Oliva. La plaça d’Alonso serà el punt de trobada d’una ruta teatralitzada a través dels segles XV i XVI, i en la qual diferents personatges faran breus aparicions a peu dels carrers Abadia, Comare o Moreres, entre d’altres.

La programació de la Nit dels Museus inclou la inauguració de dues exposicions temporals. A partir de les 21.00 hores, el Museu Etnològic acull la mostra “Plou sobre terrats submarins”, en què 28 professionals il·lustren els relats del llibre homònim del periodista Joan Tur. La companyia teatral Lletraferits & Comediants interpretarà alguns dels textos d’aquest treball literari, escenificant les històries en el mateix museu. Mentre que a les 21.30 hores, al Museu Casa de Maians, l’Associació de Pintors Aficionats d’Oliva convida a conéixer el conjunt de la seua obra pictòrica del 2016. La inauguració comptarà amb l’acompanyament musical d’alumnes del Conservatori Professional de Música Josep Climent.

Joves d’Oliva en Moviment organitza el Gran Trivial dels Museus per a posar a prova els coneixements de menuts i grans. L’acte tindrà lloc al mateix carrer Major, a les portes del Teatre Olímpia i Museu de l’Actor Vicente Parra, on hi haurà un sopar amb aperitius i beguda, i on els assistents només hauran de dur el seu propi entrepà.

La delegació de Museus, en col·laboració amb eXtrem Tracks, ha previst una activitat lúdica i formativa adreçada als alumnes de 5é de Primària, per als dies 18 i 19 de maig. La Gimcana GPS esdevé una ruta didàctica al voltant dels diferents espais museístics d’Oliva en què l’alumnat participarà d’una sèrie de proves amb la presència de les noves tecnologies d’orientació: l’organització lliurarà als alumnes una brúixola GPS, que els permetrà la recerca de materials, objectes i recompenses.

La cultura museística també pren el protagonisme a Potries

“Aquest any, per primera vegada, podem celebrar aquesta diada amb la Cassoleria d’Àngel Dominguez oberta al públic. Per això, l’Ajuntament de Potries ha volgut preparar tot un seguit d’activitats al llarg de la setmana, per tal d’apropar al veïnat la paraula ‘museu’ i el que suposa de divulgació i de protecció de la cultura en general, i de la cultura popular del nostre poble en particular”, assenyalava l’alcaldessa de Potries.

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l’any 1977. Un dia de l’any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seues portes i oferint una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar als visitants de la seua importància en el desenvolupament de la societat.

Articles relacionats