5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Oliva i Gandia compartiran unes jornades socioeducatives

dg

Les regidores d’Educació de Gandia i Oliva, Laura Morant i Yolanda Pastor, respectivament, acompanyades de l’organitzador de l’IES Veles e Vents, Paco Escolano, i la tècnica del Gabinet psicopedagògic de l’Ajuntament d’Oliva, Xelo Garcia, han presentat aquest matí les I Jornades Socioeducatives de la Safor, que tindran lloc els dies 11, 17, 22 i 24 de maig a les dues ciutats sota el lema “Educació inclusiva i convivència escolar”. Tot i que donen punts al Cefire, no van dirigides únicament a tècnics i docents, sinó que són obertes i gratuïtes, perquè es busca una escola inclusiva amb la implicació de tota la comunitat educativa. Les investigacions educatives ens diuen que poc es pot fer sense el context social i cal involucrar a tota la comunitat educativa (pares, mares, professors, policia, etc…), ha assegurat Escolano.

        A les jornades col·laboren també el Cefire Xàtiva-Gandia de la Generalitat, la Conselleria d’Educació, la Mancomunitat de Municipis de la Safor-Valldigna, el Campus de Gandia de la UPV, el Col·legi Oficial de Piscòlegs valencians, el Conservatori professional de música Josep Climent d’Oliva, el CEIP Lluís Vives d’Oliva, les Ampes de l’IES Veles e Vents del Grau i del CEIP Lluís Vives i al Xarxa de seminaris “A muscles de gegants”. De moment, ja s’hi ha inscrit al voltant de 300 persones.

El programa

Durant quatre dies hi ha previstes conferències de prestigiosos ponents a les dues ciutats, espais d’experiències i una tertúlia literària-dialògica.

Dijous 11 de maig – Aula magna del Campus de Gandia de la UPV:

17 h – Acte d’inauguració a càrrec de Toni Fornet (director de l’IES Veles e Vents), Jesús Alba (director del Campus Gandia de la UPV), Laura Morant (regidora de Polítiques Educatives de l’Ajuntament de Gandia) i un representant de la Conselleria d’Educació.

17.30 – 19 h. Conferència: “Educació inclusiva. Reptes i oportunitats”. A càrrec de Gerardo Echeita (UAM).

19.30 h – 20.30 h – Presentació del Pla Estratègic per a la Convivència Escolar. Juan Carlos Pérez, del Centre Nacional d’Innovació i Investigació Educativa.

Dimecres 17 de maig (Centre Polivalent d’Oliva)

17 h – Benvinguda: Xelo Garcia, Coordinadora Gabinet Psicologia i Pedagogia Municipal d’Oliva i David González, Alcalde d’Oliva.

17.15 – 19 h – Conferència: “Socialització preventiva i violència de gènere”. Elena Duque (UB).

19.30 – 20.30 h – Espai d’experiències. Model Dialògic de Prevenció i Resolució de Conflictes (MDPRC).

Dilluns 22 de maig -Aula magna del Campus de Gandia de la UPV:

17.15 – 19 h. Conferència: “Aprenentatge i Convivència”. Rocío Garcia (Universitat de Deusto)

19.30-20.30 h – Espai d’experiències. “Caminem junts per millorar els resultats i la convivència”, Mònica Ronda i Mònica Torres (equip directiu CEIP Camp de Turia. Ribarroja del Turia). “Prevenció de la violència mitjançant el MDPRC i la socialització preventiva en Educació Secundària”. Blanca Febré (Professora. CC Sagrada Família. València).

Dimecres 24 de maig (Centre Polivalent d’Oliva)

17.15-19 h – Conferència: “El col·legi que revoluciona l’educació a Espanya”. Raquel Garcia (Directora) i Miquel Charneco (Cap d’Estudis). (CdA Col·legi Joaquim Ruyra. Hospitalet de Llobregat).

19-20 h – Espai d’experiències. “Organització inclusiva per a la millora de la convivència”. Comunitat educativa (IES Veles e Vents. Grau de Gandia).

20 h – Acte de Cloenda. Conclusions Jornades: Javier Romero (Director SPE V-05 de La Safor). Acomiadament: Yolanda Pastor, regidora d’Educació. Oliva. Paco Escolano. Seminari a Muscles de Gegants. Conselleria d’Educació (representant). Actuació conjunt música de cambra Conservatori “Josep Climent” d’Oliva.

ACTIVITAT PARAL·LELA: Dilluns, 15 de maig (Biblioteca Municipal Tamarit Oliva).

17.30 – 19 h – Activitat oberta: tertúlia literària-dialògica. Coordinació: Gaspar Izquierdo.

Articles relacionats