10 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Gandia, entre les úniques quatre platges espanyoles amb ple de distincions

La valenciana és l’autonomia que més ‘Banderes Blaves’ ha aconseguit per a les seues platges, un total de 129, amb el que lidera esta distinció a Espanya. En tot l’Estat, s’han aconseguit un total de 684 ‘Banderes Blaves’ (579 platges, 100 ports esportius i cinc embarcacions turístiques) que onejaran a partir de juny de 2017, el que suposa un lleu descens amb dues menys respecte a les 686 registrades any 2016, de manera que en una de cada cinc platges del litoral nacional lluirà esta bandera. Pel que fa als arenals, onejaran 586 banderes enguany, el que suposa set menys que en 2016.

Amb este resultat, Espanya seguix liderant el rànquing mundial tant a platges com a nivell global, seguida de Grècia, França, Turquia, Itàlia i Portugal. Així una de cada sis banderes blaves que onege en el món ho farà en el litoral espanyol.

La comunitat més beneficiada en el nombre de platges amb ‘Banderes blaves’ ha sigut la valenciana amb 129 (4 més que en 2016), seguida de Galícia (113), Catalunya (95) i Andalusia (90).

Per contra, Múrcia és la comunitat que més platges ha perdut en comparació de l’any precedent, amb 16 banderes menys, seguida de Galícia amb deu platges menys o Astúries amb tres platges menys.

El president de les associació ‘Bandera Blava’, José Ramón Sánchez, ha explicat que esta lleu reducció del nombre de banderes ha de ser considera com un “gran èxit” perquè açò suposa que la normativa és més exigent, amb una directiva d’aigües de bany i de tractament d’aigües residuals més estricta.

“El més important és que hi ha 14 municipis més amb bandera blava que l’any passat, això significa que està repartida pel litoral espanyol i això és molt bo”, ha explicat.

La secretària d’Estat de Turisme, Matilde Asían, ha afirmat que “Espanya li deu molt a la ‘Bandera Blava'” i que l’any que culmina la celebració del seu 30 aniversari s’ha de valorar el gran treball realitzat i la seua aposta per la sostenibilitat i el medi ambient, al mateix temps que destaca el seu caràcter internacional i d’integració de les administracions

El jurat internacional ha concedit 4.287 ‘Banderes Blaves’ en l’hemisferi nord, 3.575 platges, 662 per a ports i 50 per a embarcacions turístiques sostenibles. De les banderes en embarcacions turístiques sostenibles cinc onejaran a Espanya (3 a Mallorca i dues a Màlaga).

El nombre de municipis litorals espanyols participants en 2017 és de 247 (13 més que l’any anterior), dels quals 236 han obtingut alguna bandera blava (16 més que en 2016).

Gandia, única a València amb distintiu ininterromput

A la Safor han aconseguit bandera blava Gandia, Oliva on les seues quatre platges, Terranova, Aigua Blanca, Pau-Pi i Aigua Morta; les platges de Tavernes i la Goleta, iles de Miramar, Daimús, Xeraco, Bellreguard i Piles. En el cas de Miramar i de Daimús, recuperen les banderes que havien perdut l’any passat.

La platja Nord de Gandia ha estat una de les 129 atorgades a la Comunitat Valenciana amb la particularitat que només han estat 7 les platges que durant aquests 31 anys han aconseguit mantenir el distintiu i en el cas de Gandia, és l’única de la província de València.

A més, la platja de Gandia compta amb les distincions del Centre Bandera Blava per l’Aula de la marjal de Gandia, i Sender Blau per la passarel·la de fusta del final del passeig Marítim que d’ací a poc temps serà remodelada gràcies a l’acord amb la Diputació de València que suposen una inversió que supera els 124.000 € i que permetrà millores en el mobiliari, il·luminació, zones vegetals a més de millorar en l’entorn de la passarel·la.

A aquests reconeixements per l’excel·lència en la qualitat i prestacions de servei, s’afegix aquest any la Distinció Temàtica en Salvament i Socorrisme, un guardó que recupera la platja de Gandia i que no disposava des del 2008 i que es concedix després d’analitzar meticulosament els serveis de prevenció, vigilància així com les possibles intervencions en rescats i primers auxilis.

D’aquesta manera, la platja de Gandia es convertix en una de les quatre de tota Espanya que posseïx els quatre reconeixements.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, màxima responsable de l’àrea de Turisme, ha mostrat la seua satisfacció davant la recuperació aquest any de la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis per a la platja de Gandia després de gairebé una dècada.

Morant ha manifestat que aquest premi, atorgat per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a Gandia, juntament amb altres tres municipis espanyols més (Muro-Illes Balears, Lloret de Mar-Girona i Santa Eulàlia-Illes Balears) és un reconeixement a la ciutat per la seua aposta per la seguretat a les platges.

És per a Gandia tot un honor i un orgull tindre la platja que tenim, sempre en les millors condicions. Amb uns serveis immillorables, uns nivells de neteja i manteniment que la fan única i amb un equip excepcional de Salvament i Socorrisme, amb els professionals de la Creu Roja i els agents de la Policia Local al capdavant“, ha argumentat Morant.

L’alcaldessa ha valorat el treball que des del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, s’ha dut a terme per fer que la platja de Gandia siga sent líder en qualitat i excel·lència a tot Espanya.

L’any passat, va recordar, “celebràvem que durant 30 anys consecutius havíem rebut la bandera blava“. Però aquesta no és l’única. “Cada any són moltes les banderes de qualitat i reconeixement que hissem en la nostra façana marítima“.

Nosaltres ja ho sabíem que érem una de les millors, però aquest últim reconeixement, ho certifica. Els nostres turistes, com és lògic, cada vegada exigixen més seguretat i qualitat, i la nostra platja atén perfectament aquestes reivindicacions“, ha conclòs Morant.

Articles relacionats