20.8 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Oliva es prepara per a rebre la setena etapa de la volta l’1 de setembre

– L’etapa Utiel-Oliva, que és el número 7 de la competició, abastarà una distància de 201 quilòmetres. La volta eixirà d’Utiel a les 10:57 i entrarà a Oliva les 16:30 hores

– Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva, ha subratllat la importància d’acollir un esdeveniment d’aquesta importància que conjuga esport i turisme com a binomi per a promocionar Oliva i la satisfacció de ser protagonistes d’un dels esdeveniments esportius més importants del món

La Volta Ciclista Espanya 2023 està a punt d’arribar a Oliva. A poc més d’una setmana perquè la prova ciclista més important del panorama nacional arribe a Oliva, tant des d’Alcaldia com des de les delegacions d’Esports, Turisme i Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Oliva, continuen perfilant-se els últims detalls per a una etapa que atorgarà a la ciutat olivense una excel·lent projecció nacional i internacional, a més d’un gran impacte en l’economia local i en la promoció turística.

VOLTA WEB

Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva, ha subratllat la importància d’acollir un esdeveniment d’aquesta importància “que conjuga esport i turisme com a binomi per a promocionar Oliva i la satisfacció que es genera en els veïns, turistes i visitants en sentir-se protagonistes d’un dels esdeveniments esportius més rellevants del món”.

L’etapa Utiel-Oliva, que és el número 7 de la competició, abastirà una distància de 201 quilòmetres. La volta eixirà d’Utiel a les 10:57 i entrarà a Oliva les 16.30 hores, passant per municipis com Requena; Pedralba; Torrent; València; El Saler; Cullera; Gandia; Bellreguard; Palmera; L’Alqueria de la Comtessa i molts altres, abans d’arribar a l’emocionant esprint massiu que es preveu per a finalitzar l’etapa.

Tal com ha destacat l’alcaldessa “cal fer valdre els vincles d’Oliva amb el ciclisme i el cicle-turisme, un esport de gran afició a la ciutat, que compta amb gran quantitat de ciclistes amateurs que recorren diàriament, i sobretot els caps de setmana, les nostres carreteres i sendes; que és seu de la Gran  Fons Alberto Contador i al qual acudeixen els grans equips per a realitzar la seua pretemporada”.

En aquest sentit, Pastor també ha remarcat la projecció nacional i internacional d’Oliva com a destinació turística “convertint-la durant 24 hores en capital del ciclisme i en aparador al món de la nostra cultura, gastronomia i patrimoni”.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha demanat a tota la ciutadania, inclosos comerciants, hostalers i visitants, “comprensió durant els dies 31 d’agost i 1 de setembre pels talls de trànsit i les consegüents molèsties que poden ocasionar i que es concretaran en els pròxims dies”.

La Volta Ciclista Espanya 2023, coneguda com la Volta 2023 Barcelona- Madrid, comprén un total de 21 etapes, recorrent una distància de 3.153,8 quilòmetres. La competició comptarà amb 11 eixides i 8 metes inèdites, visitarà 9 comunitats autònomes i tres països: Espanya, Andorra i França.

L’escamot, que conformen 22 equips, inclou, entre altres, a grans estreles com l’actual guanyador del Tour Jonas Vingegaard i el seu company RoglicRemco Evenepoel (actual mallot roig), Egan Bernal, o els espanyols Juan Ayuso i Enric Mas.

És important assenyalar que la impressionant repercussió mediàtica de La Volta, amb més d’1.000.000 de teleespectadors de mitja, seguiment per més de 1.000 periodistes de més de 25 nacionalitats i la difusió per televisió a 190 països.

En l’edició de 2022 es va arribar a 1.500.000 seguidors en xarxes socials, 60.000.000 de vídeos vistos i 10.200.000 visites en la web oficial de la Volta.

Des de l’Ajuntament d’Oliva han assenyalat que “volem agrair tot el treball i dedicació dels departaments implicats, igual que a la Policia Local i Guàrdia Civil per la labor que estan duent a terme en l’organització del trànsit i la seguretat. Demanem disculpes de bestreta per les molèsties que es puguen ocasionar a veïns i veïnes de la població. Moltes gràcies per la seua comprensió”.

Articles relacionats