Oliva elabora un arbre de Nadal amb botelles de plàstic reciclades

Oliva ha plantat un arbre de Nadal fet amb botelles reciclades de plàstic. L’estructura té unes dimensions de sis metres d’altura i tres metres de diametre a la base.

  • Estructura metàl·lica en forma cònica.
  • Dimensions: 6 m d’altura x 3 m de diàmetre de la base.
  • Àrea lateral = 29,10 m2.

La iniciativa parteix de l’Ajuntament d’Oliva, juntament amb el Consorci de Residus (COR), que han programat una sèrie d’activitats per a visualitzar tres conceptes importants: ‘Reduir, Reciclar i Reutilitzar’, totes tres en majúscules. «Aquest arbre representa tres actituds que els ciutadans podem aportar, i que són consumir menys plàstic, sempre que siga possible, separar el plàstic de la resta del fem, i donar-li una segona o tercera vida», apunten fonts municipals.

Esta mesura forma part d’un programa mediambiental, amb diverses activitats destinades a la sensibilització mediambiental, en la qual s’hi han implicat els col·legis de Primària, instituts de Secundària, col·lectius de la tercera edat i ames de casa, entre altres.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient, ha volgut donar així compliment a una de les accions emmarcades en el Pla d’Acció de l’Agenda Local 21, la qual fa referència a la responsabilitat municipal en matèria educativa mediambiental.

La regidoria de Medi Ambient ha agraït el treball que han fet els col·legis de Primària en el projecte Ciutat Reciclada. «Cal destacar que el col·lectiu educatiu sempre s’ha implicat davant de qualsevol activitat proposada per l’Ajuntament d’Oliva. Gràcies a totes i tots els xiquets/es que han estat donant la vara a casa, per a recollir botelles, i que han participat en el taller de tall i confecció nadalenc.”

La inaauguració de l’arbre està prevista dimarts, 11 de desembre, a les 10 h, i han estat convidats de forma special tots els centres que han participat en l’elaboració.

El dia 28 de desembre, d’altra banda, davant del Mercat Municipal, es farà un taller d’activitats sobre reciclatge.

Et Pot Interessar