Oliva edita una guia amb una selecció de rutes per al ciclisme, senderisme, trail i escalada

La nova guia “Oliva Activa” de ciclisme, senderisme i escalada ja està a la disposició dels usuaris en l’Oficina de Turisme d’Oliva. La publicació arreplega una àmplia selecció de rutes i ports per a la pràctica del ciclisme de carretera i muntanya, així com el senderisme, trailrunning i escalada en Oliva, la comarca de la Safor i tot el seu entorn. Com a servei addicional, totes les rutes es podran descarregar en breu a través del codi QR situat en la part superior de la pàgina corresponent a cadascuna d’elles. Aquest codi deriva a la secció concreta de la nova web www.olivaactiva.com, en la qual s’està treballant en la actualida i on apareix l’explicació de la ruta àmpliament detallada. 
En la guia es destaca Oliva com una zona ideal per a la pràctica del ciclisme, atès que ofereix tota classe de perfils, plans, ports mítics i paranys molt exigents, amb carreteres en perfecte estat i sense tràfic. Totes les rutes ciclistes de la guia són circulars, amb eixida i retorn en la ciutat d’Oliva. 
Pel que fa al senderisme, la ciutat es troba envoltada de pics que superen els mil metres d’altitud, la qual cosa la converteixen en un lloc idoni per a la pràctica d’aquest esport. L’apartat corresponent a senderisme s’obri amb el recorregut cap al Puig de Covatelles, passant pel recorregut urbà “Oliva UrbanTrail”, fins a arribar a 3 rutes emblemàtiques. Es tracta dels 6.800 graons de Fleix, un recorregut de 14 quilòmetre d’origen àrab, considerat com la catedral del senderisme valencià; el Pic del Benicadell, el més alt de les comarques centrals i el Pic de la Safor. La guia es tanca amb l’escalada en el barranc de Salem, oberta pel Club de Muntanyisme d’Oliva en 1991. És una zona de fàcil accés, on existeixen 11 sectors que alberguen quasi 200 vies d’escalada. Els sectors orientats al nord i sud permeten escalar durant tot l’any. 
La Guia “Oliva Activa” ha sigut elaborada per l’empresa local de turisme actiu eXtremTracks, amb la col·laboració de l’ajuntament d’Oliva i la regidoria de Turisme. Segons assenyala Domingo Rus, gerent d’eXtremTracks, “hem pretès donar conèixer que la nostra destinació ofereix una oferta que va molt més allà del sol i platja, tot un entorn amb multitud de propostes de turisme actiu. Amb l’edició de la guia culmina un procés d’elaboració ardu i minuciós, on hem estudiat, entre altres aspectes, el desnivell de cada ruta, i la seua altimetria”. 
La regidora de Turisme de l’ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, destaca que la nova guia “és un producte que reforça la nostra estratègia de promoció del turisme actiu, del que som pioners gràcies a les característiques idònies per a la pràctica esportiva que reuneix la nostra destinació. En aquesta ocasió presentem una guia especialitzada en ciclisme de carretera i muntanya; senderisme i escalada, oferint múltiples propostes per a gaudir d’aquests esports i de la naturalesa en el nostre entorn més pròxim”.

Et Pot Interessar