13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Oliva coordina la reforestació de la muntanya de Santa Anna

– La coordinació és realitzada per Divalterra i l’àrea de Parcs i Jardins d’Oliva

El departament que s’encarrega de la repoblació del bosc urbà de Santa Anna afronta una nova fase del pla previst per l’empresa pública provincial, els tècnics municipals i la Universitat Politècnica de València

A la muntanya de Santa Anna, en la part més alta de la ciutat d’Oliva, es va produir el passat 30 de setembre de 2020 un perillós i traumàtic incendi per les circumstàncies del vent i la proximitat a les cases en què es va produir.

El mateix dia de la desforestació i el tràgic episodi, les autoritats municipals, els bombers de la Diputació de València i el cap de l’àrea de Parcs i Jardins d’Oliva, responsable de la zona afectada per la crisi, acordaren fer un estudi i una valoració dels danys per tal d’elaborar i realitzar un pla d’actuacions.

En primer lloc, per avaluar l’estat dels arbres calcinats i cremats i valorar si convenia o no talar-los. I en segon lloc, per comprovar quina era la millor forma de tornar a revitalitzar la zona devastada.

Aquesta actuació ja en fases avançades, es troba a sols dos mesos de concloure amb treballs realitzats per una brigada forestal. Des de fa unes setmanes treballen a un gran ritme i de forma eficient segons han pogut avaluar en la visita que hui han realitzat a la zona la vicealcaldessa i regidora d’Hisenda d’Oliva, Ana Morell i el regidor de Parcs i Jardins, Miguel Monzonís.

Els dos representants polítics han pogut comprovar de primera mà les tasques avançades de la brigada forestal de Divalterra amb els treballadors de la qual han intercanviat unes paraules per conéixer la seua impressió sobre l’evolució del treball realitzat fins al moment.

Morell ha valorat “la ràpida resposta davant l’episodi preocupant que es va viure el dia de l’incendi”.

Per la seua part, Monzonís ha destacat “el gran treball coordinat amb les altres institucions i administracions per tal de recuperar a poc a poc, però sense pausa, una zona d’un valor mediambiental incalculable”.

Articles relacionats