9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

OLIVA CONTRACTA A 65 PERSONES ATURADES MITJANÇANT PROGRAMES D’OCUPACIÓ I FORMACIÓ

 

• L’Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha rebut per a la contractació d’aquestes 65 persones un total d’1.479.726 euros en subvencions concedides en matèria d’ocupació i formació dual per Labora

• L’Ajuntament d’Oliva aportarà més de 300.000 euros per a completar el cost total dels projectes i poder generar més ocupació de qualitat.

El Departament d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Oliva, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha contractat 65 persones aturades del municipi, gràcies a les subvencions rebudes per Labora d’1.479.726 euros, i a l’aportació del mateix Ajuntament d’Oliva, de 306.274 euros.

L’import de les subvencions es destina al finançament d’una part dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades, mentre que l’Ajuntament aporta la part proporcional que no es cobreix amb la subvenció.

TALLERS D’OCUPACIÓ: Tallers d’Ocupació: Taller Ocupació Oliva Ciutat Comtal i Taller Ocupació Centelles Oliva VII

Els tallers d’Ocupació són una de les iniciatives subvencionades pel Servei Valencià de Treball i Formació (LABORA) que ofereixen cada any a una gran quantitat de veïnes i veïns la possibilitat d’aprendre un ofici.

El programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones demandants d’ocupació als quals va dirigit, mitjançant la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o interés social que possibiliten als alumnes/treballadors la realització d’un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge que, juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

En el cas d’Oliva, Labora ha concedit l’especialitat del Taller Ocupació Oliva Ciutat Comtal per a la promoció turística local i informació al visitant, amb 13 persones contractades, entre els quals es troba una directora, un docent d’especialitat promoció turística local i informació al visitant, un auxiliar administratiu i 10 alumnes treballadors i un cost de 256.443,30 euros.

A més, es posa en marxa per seté any consecutiu, el Taller CENTELLES OLIVA VII, per a activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, repoblacions forestals i tractaments silvícoles, activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

Per a aquest taller s’han contractat a 25 persones, entre director, docents i 20 alumnes treballadors en les especialitats formatives de forestal i jardineria amb una inversió de 532.716,80 euros.

Programa d’Ocupació EMPUJU 2021

L’Ajuntament d’Oliva ha contractat tretze persones joves, a través del programa d’Ocupació “EMPUJU 2021” que promou la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball en el marc del Fons Social Europeu 2014-2020. Oliva ha rebut una subvenció de 343. 370,07 euros per a la contractació de persones joves menors de 30 anys desocupades. L’Ajuntament inverteix en aquest programa un total de 134.819,70 euros.

Les i els joves s’incorporen amb un contracte de 12 mesos, fins al 29 de desembre de 2022, a jornada completa i amb un contracte d’obra i servei. Es tracta de tres auxiliars administratius, un mantenidor d’edificis, quatre conserges, un monitor esportiu, dos informàtics, un tècnic audiovisual i dos telefonistes/recepcionistes.

Programa d’Ocupació ECOVID 2021

A més, hui comencen a treballar deu persones desocupades amb el programa “ECOVID 2021”, dins de la línia de la Unió Europea REACT-UE per a ajudes a la recuperació i cohesió econòmica.

Aquest programa s’enquadra en el programa Avalem experiència Plus amb l’objectiu de fomentar i sostindre la contractació de col·lectius desocupats majors de 30 anys per a proporcionar-los treball, experiència i sostindre l’activitat econòmica.

Per a això s’ha contractat, durant un any, dos Auxiliars Informadors de Turisme, tres auxiliars administratives, un mantenidor d’edificis, un ajudant d’electricista, un ajudant de pintor i dos ajudants de jardineria.

L’aportació municipal, en aquest cas és de 106.371,80 € mentre que el cost per a Labora suposa 347.197,40 euros.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, s’ha mostrat molt satisfet per poder “donar oportunitats d’ocupació, perquè diferents persones aconseguisquen ampliar el seu currículum pensant en diferents grups d’edat”. “A més, és important recalcar les necessitats de personal en els diferents serveis municipals que aquestes persones reforçaran amb una millora del Servei públic”.

Finalment, Calafat ha volgut agrair a tot l’equip tècnic, sobretot de l’Agència de Desenvolupament Local, la gran faena, esforç i dedicació realitzada perquè la gestió de tot aquest procés de contractació, organització i desenvolupament haja arribat a bon port i culmine amb la contractació de tots aquests veïns i veïnes d’Oliva.

Articles relacionats