10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Oliva comptarà amb un nou Centre de Dia i un centre CRIS-CEEM

– David González i la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer, s’han reunit amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Oliva tindrà noves infraestructures socials per cobrir les necessitats de la població i evitar els desplaçaments dels veïns a altres localitats. Concretament, comptarà amb un Centre de Dia per a persones dependents i un CRIS d’atenció ambulatòria per a persones amb trastorn de salut mental. Així ho ha comunicat aquest matí la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a l’alcalde David González durant la reunió que tots dos han mantingut.

Oltra ha assenyalat que la construcció d’aquests centres estan contemplats en el Pla d’Infraestructures Socials que la conselleria ha posat en marxa “per dotar els municipis de la Comunitat d’un sistema públic de serveis socials d’atenció primària forta i de qualitat”. La vicepresidenta ha destacat la importància de la construcció de centre que atendrà persones amb trastorns de salut mental perquè “donarà resposta a les necessitats que hi ha a tota la Safor”, ja que la comarca no disposa de cap centre residencial d’aquestes característiques.

Mentrestant, el centre de dia per a gent gran amb diversos graus de dependència es construirà al nucli urbà i tindrà una capacitat de 60 places, la qual cosa que permetrà a aquests usuaris i a les seues famílies disposar d’un recurs d’atenció diürna “prop de casa, sense tenir la necessitat de desplaçar-se a un altre municipi”. Cal destacar que actualment Oliva no disposa de cap centre de dia, de manera que unes 50 persones han de desplaçar-se a altres municipis veïns.

Cal destacar que la Conselleria es farà càrrec tant de la construcció dels dos centres, com de la dotació del personal necessari per a cobrir el seu funcionament.

Tant l’alcalde com la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer, han mostrat la seua satisfacció i agraïment a la vicepresidenta i a l’equip de la Conselleria “per donar resposta a les necessitats d’Oliva i de la comarca pel que fa a recursos socials”. L’alcalde s’ha compromés a continuar treballant i cooperant amb la Conselleria “per dotar la ciutat d’unes infraestructures dignes i necessàries”.

Articles relacionats