Oliva completa la inscripció per al concurs amateur de pebrera farcida

Una vegada tancat el termini d’inscripcions per al V Concurs de Pebrera Farcida d’Oliva, ja està tot preparat perquè dissabte 22 a partir de les 10 h se celebre el concurs en el Mercat Municipal. Tal com s’estableix en les bases, 20 participants seran els que opten a aconseguir el premi per a la millor pebrerafarcida d’Oliva en aquesta cinquena edició.
A les 9:30 h, els participants presentaran les cassoles que hauran elaborat prèviament a casa. Després de la degustació i deliberació per part del jurat, els premis es lliuraran sobre les 12.00 h.
Per a la degustació del jurat caldrà elaborar un mínim de 4 racions per cada plat que es presente amb els ingredients bàsics: pebrot, arròs, tonyina negra, fesol de careta i garrofó, i tomaca.
El jurat està integrat per membres molt representatius del municipi i excel·lents coneixedors de la gastronomia olivera, com el president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva Gastroliva, Paco Oltra «Soqueta»; Maria Morant, fallera major d’Oliva; María Tomás, presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesans del Fil, i Nela García, de «Cuinem junt@s en la meua cuina». 
D’altra banda, Juan Torres, gerent de Vinolivaha hagut de deixar pas al cap de sala del restaurant d’Oliva Nova, Juan Bonilla, ja que per motius personals no podia exercir la seua funció com a membre d’aquest jurat.
Mireia Morera, regidora de Turisme, s’ha mostrat satisfeta per l’èxit d’inscripcions en aquesta edició i el gran acolliment que té aquest concurs entre els veïns d’Oliva. ”En la nostra ciutat, hi ha grans cuiners i cuineres que són els garants de la tradició gastronòmica olivera ja que les receptes es passen de pares a fills”. Per a finalitzar, Morera ha afegit que “de cara a la pròxima edició ens haurem de plantejar augmentar les places perquè puguen participar totes les persones que vulguen”.
El primer premi és un lot de productes premium del Mercat Municipal i dues entrades a la Ciutat dels Arts i els Ciències de València. El segon premi també rebrà el lot de productes i dues entrades més.
Per a tots els participants hi haurà un lot de dos productes del Mercat al lliurament de la seua cassola de pebrera farcida.
El V Concurs Amateur de Pebrera Farcidad’Oliva està organitzat pel Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva- amb la col·laboració de l’Associació del Mercat Municipal i el Patronat Provincial de Turisme.

Et Pot Interessar