El PP afirma que les inversions de la Generalitat a la Safor estan paralitzades

«Arranca el curs polític, i nostres representants municipalesrañ governe local no estan a l’altura de les circumstàncies. Després del debat de política general en Els Corts constatem que la Safor i Gandia són absolutament invisibles per a Puig i Oltra, i no només açò , sinó que els gandians des que governen POSE-Compromís en la Generalitat Valenciana paguem més impostos per menys serveis, exactament igual que a Gandia amb Diana Morant I Lorena Milvaques».

Així s’han expressat el portaveu del PP a l’Ajuntament, Víctor Soler, i Antonio Clement, portaveu adjunt de la Comissió de Transició Ecològica al Senat, en una roda de premsa a Gandia.
El Grup popular en les Corts ha presentat 12 propostes de resolució al recent debat de política general que contemplaven més de 200 projectes per a la província de València, i que han sigut rebutjats «amb el silenci còmplice de Ciutadans».
Víctor Soler ha demanat a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que “deixe de jugar a fer política i reivindique els drets dels gandians, perquè la seua passivitat  l’acabem pagant tots amb els nostres impostos” .
«Puig no parla del que interessa als ciutadans, que no és una altra cosa que frenar la pressió fiscal a la Comunitat Valenciana, la reforma immediata del sistema de finançament per a reconèixer els dèficits acumulats i recuperar el deute històric que arrosseguem tots els valencians», afirmen.
Pel que fa a projectes específics de la Safor, Soler assenyala el Centre de salut del Raval, l’hospital de crònics de Gandia, l’IES Maria EnrÍquez, IES Ausias March, IES VELES Vents, Benipeixacr, Joan Martorell, MontdÚver, Rois de Corella i especialment el col·legi LES Foies , «eternament en barracons».
Assenyala també el tren de la Costa, que segons Soler «ha passat de ser trending tópic a no parlar d’ell per a res». El Pla d’infraestructures ferroviàries, afig, està paralitzat, el que al seu parer comporta que el desdoblament de la línia Gandia- Cullera, i amb l’avanç del tram Gandia-Denia, estiguen també paralitzats .
Soler reclama també la bonificació de l’AP-7 amb el mateix tractament que altres CCAA en el tram que afecta a la comarca.
Pel que fa a infraestructures, denuncia que la Cv-60, l’autovia que connectaria l’interior amb la costa, i es troba parada; sobre elPativel, sol·liciten informació sobre les conseqüències en l’àmbit econòmic, que s’escolte als  veïns i que es traslladen les seues demandes.
Antonio Clement, ha informat de l’esmena que es presentarà este dimecres en el grup territorial del Senat, que ve a sumar-se a la iniciativa presentada ja el passat 10 d’agost, arran dels incendis patits en la Safor el passat 6 d’agost.
Dimecres en la Comissió de transició ecològica del Senat es presentarà aquesta esmena de modificació, que Clement ha preparat juntament amb Víctor Soler i altres membres del partit Popular a instàncies de les demandes dels veïns afectats, i que pretén millorar la presentada en el passat mes d’agost. 
Aquesta modificació ve a arreplegar les demandes que Víctor Soler ja va demandar en el seu moment:
– Autoritzar a l’Ajuntament de Gandia per a l’exempció del pagament de l’IBI als habitatges afectats.
– Autoritzar a l’Ajuntament de Gandia per a l’exempció del pagament de l’Impost de vehicles de tracció mecànica, calcinats per l’incendi
– Autoritzar a l’Ajuntament de Gandia per a l’exempció del pagament de gestió de residus urbans en els habitatges afectats
– Ajuda per a la totalitat dels habitatges afectes, incloses les de segona residència.

Resposta del govern local

El portaveu del govern, Jose Manuel Prieto ha valorat la proposta que ha presentat el Partit Popular sobre algunes mesures que s’han d’adoptar pel que fa als afectats per l’incendi forestal.
Prieto ha donat la «benvinguda» als populars a l’acció de govern pel que fa als afectats pel foc. «Des del primer dia estem atenent a totes les persones afectades per l’incendi forestal i solucionant totes les afeccions que s’han produït en l’àmbit privat i públic» «Tot i el que van arribar a afirmar, des del primer moment hem estat treballant amb la Diputació, Generalitat Valenciana i Govern Central per restituir la normalitat a les zones menys afectades i treballar més profundament en les zones més danyades per tal de canalitzar en els pròxims mesos, a través de l’Ajuntament de Gandia, totes les mesures necessàries per a la recuperació«.
«Les mesures que proposa el PP no aporten res de nou perquè el paraigua és la declaració de zona d’Emergència que va arribar del Consell de Ministres fa dies i que s’afegeix al Decret del Consell que parla d’implementar amb ajuts públics aquells aspectes als quals no arriben les asseguradores i des d’aquest canal és on estem treballant amb tots els Ministeris». «Treballem des d’aquest marc perquè la declaració de zona d’Emergència no només contemple aquestes mesures sinó moltes altres. El PP es conforma amb unes porques mesures a implementar quan nosaltres som els primers que prendrem i demanarem totes les accions que siguen necessàries. El govern i l’Ajuntament de Gandia estan per portar la veu dels veïns a on siga amb l’objectiu de tornar a la normalitat en aquestes zones«.

Et Pot Interessar