17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Oliva comença la digitalització de l’Arxiu Municipal

Aquest mes de gener s’ha adjudicat el contracte per a començar la digitalització de la documentació de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament d’Oliva dins el projecte “Transformació digital per a l’agilitat documental”, començant pels expedients d’Urbanisme i Serveis Socials.

El contracte s’ha adjudicat a l’entitat SERVICIOS DOCUMENTALES AVANZADOS SL, amb seu a Riba-roja del Túria, per la quantitat de 98.963,07 €, IVA inclòs.

A banda de la millora en l’atenció al públic i la modernització de l’administració, aquest projecte suposa un gran pas endavant en la gestió i organització de l’Arxiu Municipal, en dotar-lo d’un programa informàtic per a la classificació i descripció de documents en qualsevol suport (paper, fotografies, audiovisual) i aporta un arxiu definitiu per als expedients electrònics.

El projecte de digitalització el gestionen els Departaments d’Arxius i de Modernització de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeixen Rosa Pous i Joan Mascarell respectivament, i ha estat possible gràcies a la subvenció destinada a la transformació digital i modernització de les Administracions de les Entitats Locals, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “Next-Generation”.

Recordem que aquest pla té com a objecte la digitalització de documentació dels Departaments d’Urbanisme, preferentment, i de Serveis Socials, que pel seu valor o freqüència d’ús fa necessària la seua conversió a suport digital per a afavorir la gestió documental àgil.

D’aquesta manera, els processos de cerca i consulta de documentació, que actualment alenteixen les sol·licituds de ciutadans i empreses, s’agilitzaran. En particular, es milloraran tots els processos de tractament digital documental per tal de poder oferir a la ciutadania la informació relacionada amb els seus expedients de manera eficient, unívoca i ràpida.

Amb aquest contracte, també se subministrarà una solució d’arxiu digital que combinarà la gestió de l’arxiu físic, l’arxiu electrònic, la difusió i l’accés controlat a la documentació.

Articles relacionats