Oliva centra l’atenció del Dia de l’Esport als centres educatius valencians

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport Vicent Marzà, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, han estat aquest divendres a Oliva, que s’ha bolcat en la celebració del Dia de l’Esport, ja que s’han sumat a la iniciativa tots els centres educatius, els clubs esportius i el mateix ajuntament. S’ha celebrat, a més, un gran acte central al Poliesportiu Municipal que ha congregat tot l’alumnat d’Oliva.

La Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, han impulsat per quart any consecutiu la iniciativa del Dia de l’Esport i han unit les forces perquè els xiquets, xiquetes i joves valencians participaren al màxim d’aquesta jornada tan especial.

Ho han fet, a més, aconseguint una xifra rècord quant al nombre de centres i al de l’alumnat que ha acabat sumant-se. En total han sigut 646 els centres educatius que es van inscriure i, tot i que la pluja va impedir el desenvolupament normal de la jornada en determinades poblacions de la Comunitat Valenciana, es calcula que més de 150.000 xiquets, xiquetes i joves s’han sumat a aquesta iniciativa. A ells cal afegir les 7 universitats de Castelló, València i Alacant, el Valencia Basket, a través de l’Alqueria, i el Centre Universitari EDEM, que també han volgut participar en una iniciativa que també compta amb la col·laboració del Comité Olímpic Espanyol.

El Dia de l’Esport està encaminat al foment de l’activitat física i a la promoció dels valors inherents a la pràctica esportiva, dos dels grans objectius perseguits per la Fundació Trinidad Alfonso. Al llarg del matí, s’estima que més de 150.000 joves, amb edats compreses entre els 6 i els 16 anys, han desenvolupat un extra d’activitat esportiva, al marge de les seues habituals classes d’Educació Física, i han convertit les escoles en una festa de l’esport i la convivència.

Aquestes xifres parlen de l’enorme acolliment que està tenint la iniciativa, ja que cada any en són més els participants. Al mateix temps que s’implicaven en aquest Dia de l’Esport, cada una de les escoles participants elaborarà un vídeo amb les activitats desenvolupades i en el qual han respost a la pregunta ‘Per què és important fer esport a la meua escola?’ Només per participar, cada centre educatiu rebrà un ‘pack’ de material esportiu valorat en més de 120 euros. A més, de tots els enregistraments rebuts, els sis millors rebran un xec regal de 2.000 euros per a equipament esportiu.

El conseller Vicent Marzà ha declarat a Oliva que «el Dia de l’Esport és una jornada de conscienciació importantíssima i organitzar-la juntament amb la Fundació Trinidad Alfonso, i amb aquest excel·lent acolliment, demostra que és ja un projecte consolidat» i ha afegit «els valors i els beneficis de l’esport són fonamentals en l’educació i una celebració com la de hui és la prova fefaent de la implicació del professorat i les famílies en aquestes activitats que s’estan desenvolupant en els centres educatius al llarg del nostre territori».

«Ha sigut una jornada espectacular. Estem encantats de com han respost els centres educatius de tota la Comunitat Valenciana ja que s’han sumat de tots els racons de les tres províncies, i s’ha demostrat una vegada més que ens trobem a la Comunitat de l’Esport. Volem destacar com és d’important fer esport i inculcar als joves aquests hàbits. És fonamental estar en forma i tindre salut, ja que no és només un benefici personal importantíssim, sinó que redunda en benefici de la societat», va explicar Elena Tejedor.

A més de Vicent Marzà i Elena Tejedor, l’acte principal que ha tingut lloc a Oliva ha comptat amb la presència del director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i de diversos esportistes del Projecte FER, com Kim López, César Sempere i Héctor Cabrera.

Et Pot Interessar