13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Oliva aprova el pagament de subvencions de l’ARRU del Nucli Antic als primers 10 beneficiaris 

– L’Ajuntament d’Oliva ha aprovat el pagament de les subvencions de l’ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Nucli Antic d’Oliva) a 10 beneficiaris de la primera convocatòria, que ja han rebut els diners.

Tot plegat, l’import d’aquest primer pagament suma 217.230,87 euros, sobre un cost total subvencionable de 464.488,44 euros, dels quals el Ministeri aporta un 49%, la Generalitat un 26% i l’Ajuntament el 25% restant.

Les ajudes van ser aprovades pel Ple de l’Ajuntament el 23 de maig de 2019 i han hagut de passar per diversos tràmits, com ara l’obtenció de la qualificació provisional i posteriorment la qualificació definitiva que atorga el Servei Territorial d’Habitatge de la Conselleria, així com la comprovació efectiva de la finalització de les obres, la justificació correcta de les despeses i altra documentació establida a les bases de les subvencions.

L’alcalde, David González, ha manifestat la seua satisfacció per aquest primer pagament, alhora que ha demanat disculpes a les persones beneficiàries pel temps transcorregut des de l’aprovació de la subvenció, encara que no tot correspon a tramitació de l’Ajuntament. D’ara endavant, està previst que continue el ritme de tramitació amb una segona remesa de 10 subvencions més. També està previst que el proper ple ordinari d’abril aprove les qualificacions definitives de 15 projectes més.

Actualment, entre les dues convocatòries que ha publicat l’Ajuntament d’Oliva d’ajudes econòmiques destinades a finançar la rehabilitació, o la renovació d’immobles del Nucli Antic, hi ha hagut un total de 64 sol·licituds, de les quals 53 han estat favorables. Donat que encara no s’han esgotat tots els fons disponibles, els serveis tècnics municipals preparen una tercera convocatòria.

A més a més, cal recordar que l’ARRU també inclou inversions per a la renovació de carrers i espais públics, com ara l’actuació en els carrers Ponent, St. Pancraci i Divina Gràcia que està a punt de finalitzar, o la del carrer St. Vicent que està executant-se actualment.

Quan l’ARRU estiga executat al complet, haurà suposat una inversió en el Nucli Antic de més de 4,5 milions d’euros, amb una participació per part del Ministeri de Foment d’1.235.000 euros, 376.000 euros de la Generalitat Valenciana, 1.314.000 euros de l’Ajuntament d’Oliva i, la resta, aportats per particulars.

Articles relacionats