Oliva acull la prova de resistència de kàrting «500 KM Oliva»

– S’ha presentat en el Saló de Plens de l’Ajuntament, els 500 km de kàrting d’Oliva, una competició que se celebrarà els pròxims 1 i 2 de febrer en el Kàrting Vives i en la que participaran 42 equips de tota Espanya.

– L’acte ha comptat amb la presència de Joaquín Calafat, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva; Yolanda Navarro, regidora d’Esports i el propietari i organitzador de l’esdeveniment, Alejandro Vives.

Els 500 km d’Oliva és la carrera de resistència per equips més important d’Espanya que compta amb dues parades més, una a Segòvia i una altra a Sevilla. La competició començarà amb la prèvia el dissabte a partir de les 15 h mentre que serà el diumenge, a les 10.00 hores, quan arranquen els 500 km. La prova tindrà una duració de set hores ininterrompudes durant les quals es mantindrà el mateix kart, encara que amb el relleu dels pilots. Aquests cotxes són karts privats de competició amb un motor de quatre temps que poden aconseguir més de 110 km/hora i competeixen en tres categories: tunning, estàndard i acer.

Els 42 equips que competiran aquest cap de setmana procedeixen tant de la Comunitat Valenciana com de ciutats espanyoles com Madrid, Múrcia o Sevilla. Enguany, a més participaran pilots suïssos i francesos.

Alejandro Vives, propietari del kàrting Vives i organitzador de la prova ha agraït el suport de l’Ajuntament d’Oliva i ha subratllat “l’auge que està agafant aquesta prova gràcies a les condicions climàtiques de la nostra ciutat”. A més, Vives ha assenyalat que el circuit d’Oliva compta amb totes les condicions per a celebrar una gran competició, “és obert, segur i té totes les mesures d’homologació necessàries”.

D’altra banda, Yolanda Navarro, regidora d’esports de l’Ajuntament d’Oliva ha ressaltat l’esforç de la família Vives per apostar sempre per l’esport i ajudar al fet que les dones es facen un buit en el kàrting. Segons ha comentat, “és un repte incloure la figura de la dona en el món del motor i en el kàrting Vives l’estan aconseguint”.

Per a finalitzar, Joaquín Calafat, regidor de Turisme ha remarcat l’estratègia que s’està duent a terme des de la seua delegació per a “ajudar i promocionar totes les empreses de turisme actiu de la ciutat i convertir l’esport en un dels motors econòmics més importants d’Oliva”. En aquest sentit ha afegit que “estem secundant tots els esdeveniments esportius per a afermar el turisme esportiu com un dels puntals de l’estratègia turística d’Oliva”.

Així mateix, ha anunciat que tant des de Turisme com des de la regidoria d’Esports ja s’està treballant per a integrar a Oliva en la marca Comunitat de l´Esport´, un segell que va presentar el President de la Generalitat Ximo Puig en Fitur i que naix per a posicionar a la Comunitat Valenciana com un referent en la pràctica esportiva.

Cal recordar que a Oliva tenim un dels millors circuits de Kàrting de la Comunitat Valenciana. El Kàrting Vives es distingeix per la increïble sensació que s’obté en pilotar el kart en una pista tan característica, dissenyada per a aconseguir velocitats de vertigen. Aquest circuit que té més de 40 anys ha evolucionat fins a arribar a convertir-se en un referent tant a la Comunitat Valenciana com en l’àmbit nacional.

Et Pot Interessar