14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

Oliva acull la iniciativa solidària ‘Vine a brodar el Mantell de la Verge’

– Amb motiu de la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats

– El mantell estarà el dissabte 25 de febrer, en la Cripta de Santa Maria, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores

De la mà d’Oliva Turisme, la iniciativa “Una poc de molts”, arriba a Oliva per a participar en el brodat, puntada a puntada, d’un mantell per a la Mare de Déu dels Desemparats amb motiu del centenari de la seua coronació. L’objectiu d’aquest projecte és realitzar un mantell històric commemoratiu, teixit, confeccionat i brodat per artesans valencians.

Amb motiu de l’any Jubilar Marià, concedit per la Santa Seu, que va començar el 8 de maig de 2022 amb la Solemne Missa d’Infants i que es prolongarà fins al 14 de maig de 2023, així com a la celebració del Centenari de la Coronació (1923- 2023), s’ha concebut aquesta iniciativa que servirà per a sufragar el cost del Mantell Històric Commemoratiu per a la Mare de Déu dels Desemparats i perquè els valencians i valencianes siguen partícips d’aquesta peça única.

Kino Calafat, regidor de Turisme d’Oliva, ha comentat que ”la Delegació de Turisme ha volgut col·laborar perquè els veïns i veïnes d’Oliva puguen participar en aquest projecte històric que uneix a tots els valencians i valencianes. Per això, al costat de la Junta de Germandats de la Setmana Santa, i les parròquies d’Oliva s’ha treballat perquè tots aquells que ho desitgen puguen “acudir el pròxim 25 de febrer, a la Cripta de Santa Maria, a donar unes puntades del mantell”.

A més, Jaime Guillem, d’Angelita Suay, i que és el brodador encarregat de fer el Mantell a la Verge, estarà en la Cripta de Santa Maria, treballant en els bastidors i atenent a totes aquelles persones que vulguen aportar la seua ajuda a aquest projecte, una aportació que podran realitzar en l’urna col·locada a aquest efecte al costat del mantell.

Tota la recaptació servirà per a sufragar el cost del Mantell Històric Commemoratiu per a la Mare de Déu dels Desemparats. A més, es vol aportar tot el possible a la “Corona de Caritat”. Amb ella, es dona suport a l’obra social de la Basílica, que distribuirà els donatius rebuts entre els diferents projectes, segons les necessitats de cada moment.

Articles relacionats