14.1 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Oliva aconsegueix la distinció de Municipi Turístic de Rellevància de la CV

• Segons Kino Calafat, regidor de Turisme d’Oliva “amb aquesta acreditació es reconeix l’esforç d’Oliva per mantindre, conservar i cuidar l’entorn i fer valdre un estil de vida i de Turisme propi d’Oliva”.

Oliva ja ha sigut acreditada, per Presidència de la Generalitat, com a Municipi Turístic de Rellevància, d’acord amb el nou decret 203/2021 de la Generalitat.

El Departament de Turisme va presentar la seua sol·licitud en la Direcció General de Turisme el passat octubre i, després de l’estudi de la documentació, s’ha resolt favorablement la concessió d’aquesta distinció, de conformitat amb el que es disposa en l’estatut del Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de promoure la qualitat en la prestació dels serveis municipals al conjunt de la població turística, contribuint a un turisme sostenible i inclusiu, que es fonamenta en el principi d’hospitalitat i en els compromisos que deriven del codi ètic del turisme valencià.

Kino Calafat, regidor de Turisme d’Oliva, ha mostrat la seua satisfacció per la consecució d’aquest reconeixement “després de l’intens treball que s’ha dut a terme des del departament, i que permet a la ciutat d’Oliva mostrar la qualitat de la seua oferta turística i dels serveis que s’ofereixen”. A més, “s’uneix a la certificació de DTI, obtinguda a la finalització de l’any passat, cosa que ens mostra que estem en el bon camí”.

Amb aquest reconeixement Oliva reforça el valor dels seus recursos turístics en l’àmbit nacional i internacional i s’encamina a ser una de les destinacions més atractives del Mediterrani, en sumar platges, naturalesa, esport, oci, cultura, patrimoni i gastronomia. A més, “amb aquesta Resolució”, tal com ha comentat Calafat “es reconeix l’esforç d’Oliva per mantindre, conservar i cuidar l’entorn i fer valdre un estil de vida i de Turisme propi d’Oliva”.

Amb aquesta acreditació, Oliva es posiciona en una situació òptima per a aconseguir finançament especial per a compensar l’esforç econòmic que suposa atendre la població turística que rep, ja siga mitjançant un finançament específic per a compensar l’esforç financer motivat per l’activitat turística, tant en serveis com en infraestructures, mitjançant finançament específic amb convenis concrets o ja siga mitjançant assignacions del Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats