19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Obres Públiques invertirà 616.000 euros en una glorieta d’accés a la urbanització Monterrey

La conselleria d’Obres Públiques construirà una glorieta d’accés a la urbanització Monterrey del Real de Gandia “en la qual s’invertiran 616.000 euros per a eliminar un punt conflictiu per al trànsit de vehicles”. Així ho l’ha comunicat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a l’alcalde, Gustavo Mascarell, i als regidors del govern local en el transcurs d’una visita al Real de Gandia este dilluns 24 de juliol.
D’aquesta manera, el director general ha explicat a l’alcalde que el departament que dirigeix María José Salvador ha licitat ja les obres per a la construcció d’una glorieta en la CV-686 d’accés a la urbanització Monterrrey del Real de Gandia i les obres finalitzaran en 12 mesos 
“Es tracta d’un punt conflictiu -ha dit Domingo- que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, vol eliminar pel risc que suposa l’accés a la urbanització de Monterrey al Real de Gandia”, en la carretera CV-686 (variant de Gandia). 
A pesar que la visibilitat d’accés es pot considerar acceptable, enmig d’una llarga recta, “no ocorre el mateix amb la incorporació dels vehicles de l’eixida ja que aquesta es fa a velocitat parada des d’un senyal de Stop, amb el perill que açò suposa”.
A la vista d’aquest problema i atenent la petició de l’ajuntament, la conselleria va a construir una glorieta amb dos carrils de 56 metres de diàmetre en la CV-686, amb accés a la urbanització de Monterrey, la pedrera els Serrans i els camins veïnals adjacents. La glorieta quedarà il·luminada per un pal d’il·luminació de 16 metres d’altura i una corona de 3 metres de diàmetre on s’allotjaran 8 reflectors led de gran potència.
A més, el disseny de la jardineria de l’illot interior de la glorieta es realitzarà d’acord amb el paisatge de la zona, respectant la sostenibilitat i l’eficiència en el consum d’aigua i energia elèctrica. D’igual manera, s’incorpora un pas de vianants per a garantir la seguretat dels caminantes i dels ciclistes. 

Aquesta actuació entra dins de la política de millora de la seguretat vial que està duent a terme la conselleria en les carreteres de la Generalitat. Per al director general d’Obres Públiques i Mobilitat, Carlos Domingo, l’objectiu és “disminuir, en la mesura del possible, la sinistralitat amb millores tècniques que faciliten una mobilitat mobilitat més segura i sostenible”.

En aquest sentit, els accessos des dels nuclis urbans o residencials a carreteres amb un alt volum de tràfic, “suposen un risc considerable – ha dit- que cal anar minorando” si es té en compte que les deficiències més significatives són les dificultats de visibilitat en les incorporacions de vehicles, així com en els creus de persones i vehicles. 

Per la seua banda, l’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell s’ha mostrat satisfet per la visita del Director General i tècnics de la Consellería a aquesta reivindicació històrica “ja es comencen a veure fets i el projecte està en marxa tal com va publicar el DOGV fa uns dies, esperem que el seu complisquen els terminis i es puga eliminar aquest punt negre” ha dit Mascarell.

 

Articles relacionats