12.6 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Obres Públiques farà realitat el desdoblament de la CV-60 una reinvidicació hitòrica de les Comarques Centrals

– La Conselleria d’Obres públiques desbloqueja el desdoblament de la CV-60, ‘que permetrà vertebrar les comarques centrals’

– Arcadi España: “El desdoblament millorarà la mobilitat de Gandia i d’altres municipis, així com els accessos al port”

– El titular d’Obres Públiques ha informat que l’Autoritat Portuària realitzarà un estudi que contemple el pla estratègic que necessita el Port de Gandia, “tenint en compte la seua singularitat”

– Diana Morant: “Malgrat els retards que han patit les administracions per la pandèmia, totes les reivindicacions urgents i històriques continuen tenint solucions per part del Consell”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha desbloquejat tot el desdoblament de la CV-60, “que permetrà vertebrar les comarques centrals”. Així ho ha anunciat el titular del departament, Arcadi España, en la seua visita a l’ajuntament i al port de Gandia. “Es tracta d’una bona notícia que millorarà la mobilitat de Gandia i d’altres municipis, així com els accessos al port per a desenvolupar aquesta activitat econòmica tan important també per a les comarques centrals”, ha indicat el conseller.

Espanya, que ha estat acompanyat per l’alcaldessa, Diana Morant, i pel president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha explicat que la CV-60 és un dels eixos viaris “estratègics” per a la Comunitat Valenciana en configurar-se com a biela de connexió entre el centre peninsular i importants nuclis turístics de la Comunitat situats en l’extrem litoral d’aquest eix.

Tenint en compte aquest platejat, la conselleria -ha avançat Arcadi España– està treballant en la redacció de la connexió d’aquest eix amb el corredor costaner (Autopista i N-332), els tràmits mediambientals de la qual ja estan aprovats. En aquest punt, ha agregat el conseller, “disposem ja del document d’abast i pròximament se sotmetrà a informació pública el traçat previst”. Cal destacar a més que la Conselleria està concertant amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la connexió amb l’autopista i l’N-332.

A més, en l’altre extrem de la CV-60, en la connexió amb l’eix interior A-7, “estem preparant l’expedient per a la licitació de la redacció del projecte de conversió en autovia de la carretera actual, entre L’Olleria i Terrateig, i tindrà consignació econòmica en els pressupostos del pròxim any“, ha assegurat el conseller.

Per la seua part l’alcaldessa, Diana Morant va agrair al conseller la seua visita, perquè “malgrat els retards que han patit les administracions per la pandèmia, totes les reivindicacions urgents i històriques continuen tenint solucions per part del Consell”. D’aquesta manera, sobre l’anunci del conseller del desbloqueig del desdoblament de la CV-60, l’alcaldessa ha celebrat la notícia i ha recordat que durant la passada legislatura es va impulsar la redacció del projecte que connectava l’accés sud al port amb la CV-60 a través de l’AP7 i l’N-332. “Aquesta obra eliminaria tot el trànsit pesat dels nostres pobles i amb aquest informe d’impacte ambiental favorable podem dir que hui és un gran dia per a les comarques centrals i tot el seu teixit ciutadà i empresarial”, ha dit l’alcaldessa.

Estudi estratègic del port

D’altra banda, Arcadi España ha informat que l’Autoritat Portuària de València durà a terme un estudi “que contemple el pla estratègic que necessita el port de Gandia, tenint en compte la seua singularitat, per a constituir el port com un motor i un element d’activació de l’activitat econòmica, cultural i turística de Gandia i les comarques centrals“, ha conclòs el conseller.

Sobre aquesta mesura, Aurelio Martínez ha explicat que “continuem prenent decisions i millorant les instal·lacions del port de Gandia perquè es convertisca en un referent que continue generant economia i ocupació. Amb el pla estratègic definirem quins usos poden tindre els embulls i el farem mantenint la línia de col·laboració port i ciutat”.

Gandia PortDurant la vista a les instal·lacions portuàries, la primera que realitza el conseller de Política Territorial al port de Gandia, s’ha visitat l’accés Sud, que va comptar amb una inversió de 2,35 milions d’euros i va ser inaugurat el gener de 2020. L’accés sud disposa de 2 rescloses d’entrada i altres 2 d’eixida totalment automatitzades. Així mateix, una de les rescloses ha sigut dissenyada per a l’accés de vehicles de transport especial de gran longitud. Aquesta infraestructura ha servit per a dinamitzar l’economia de la zona i ha permés alliberar al barri del Grau de tot aquest trànsit pesat que patia i que aconseguia els 100 camions al dia.

A més, s’han visitat les obres del Moll de Serpis, on l’APV ha realitzat una inversió de 2,1 milions d’euros per a reforçar el sòl de la terminal i poder acollir així grues més modernes i de major potència amb capacitat per a treballar amb càrregues de fins a 40 tones i un abast de 33 metres, cosa que permetrà ampliar les prestacions i l’agilitat del Port. L’obra, adjudicada a Torrescamara, està previst que finalitze en el primer trimestre de 2021. Les dues grues que estaven situades en aquest moll tenien una capacitat d’1,5 tones, la qual cosa limitava les prestacions del recinte.

Finalment, els tres representants han visitat l’Embull núm. 4, situat en la part superior de l’accés sud, on se situarà la futura estació fotovoltaica de 0,7MW de potència ampliem. L’Autoritat Portuària de València va anunciar a l’inici de l’any que preveu convertir a Gandia en el primer port d’Europa a ser autosuficient.

1Firma en el llibre d’Honor i reunió amb l’alcaldessa

Previ a la visita al port, el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va ser rebut en el despatx d’Alcaldia on va signar en el Llibre d’Honor de la Ciutat. Finalitzat l’acte protocol·lari, Espanya i l’alcaldessa Diana Morant, van mantindre una reunió en el despatx d’alcaldia on Morant va plantejar al conseller diverses reivindicacions de la ciutat.

Articles relacionats