9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Noves Generacions Gandia inicia campanya de recollida de signatures perquè no s’elimine l’Estació de Renfe

• Salva Climent: “No poden eliminar l’estació RENFE del centre de Gandia, aquesta estació és el cor diari de milers de ciutadans de la ciutat i comarca”.

Noves Generacions del Partit Popular de Gandia, han iniciat una campanya de recollida de signatures en contra de l’eliminació de l’estació RENFE del centre de la ciutat de Gandia. Des del col·lectiu juvenil, s’ha posat en marxa aquesta iniciativa, segon diuen “les contínues queixes rebudes per part de ciutadans i usuaris habituals dels trens diaris de rodalia entre la comarca de la Safor, la Ribera Baixa i la ciutat de València, respecte a les últimes notícies rebudes del possible tancament d’aquesta”.

Des de NNGG, defensen la no eliminació de l’estació, ja que és la més viable i beneficiosa per als interessos de la ciutat de la Safor, així com per als pobles del voltant de la comarca, exigint, a més, la creació de diferents parades compreses entre Bellreguard, Alqueria de la Comtessa, Piles i Oliva, evitant així un gran impacte negatiu mediambiental, urbà i afeccions que suposaria en el canvi d’estació al polígon com reflecteix l’alternativa 1B.

Així mateix, l’alternativa 1A és l’única que permet en un futur habilitar una parada a l’Hospital Comarcal Francesc de Borja.

Per al president de Noves Generacions Gandia, Salva Climent, “el govern  no té ni la més mínima preocupació a defensar aquesta infraestructura que milers d’usuaris utilitzem diàriament”, afegint, “el Partit Popular i NNGG, vam prometre defensar les necessitats dels ciutadans de Gandia, és per això que hui plantem cara a aquest desafiament del Govern, Foment, Generalitat i govern local”

I manifesten:

PRIMER. –. Que l’única opció viable de l’Estudi informatiu de la línia ferroviària València-Alacant (Tren de la Costa) al seu pas per la comarca de la Safor des de tots els punts de vista és aquella que contempla:

-l’Alternativa 0A perquè no es desmantella l’actual estació ferroviària de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries a Xeraco;
-l’Alternativa 1A del Tram 1-Gandia per un triple motiu, en primer lloc, per mantindre la ubicació de l’actual estació de viatgers d’ADIF en el centre de la ciutat de Gandia enfront de la proposta que pretén traslladar-la al polígon Alcodar de la ciutat de Gandia; en segon lloc per discórrer la via ferroviària prop de l’hospital comarcal Francesc de Borja possibilitant la inclusió d’una parada o baixador en aquesta infraestructura sanitària; i en tercer lloc, perquè no destrossa el terme municipal de Daimús, en concret tota la zona agrícola protegida d’aquest municipi.

SEGON. Instar al Ministeri de Foment que el Tren de la Costa al seu pas per la Safor incloga un baixador per a donar servei a l’Hospital comarcal Francesc de Borja executant-lo en l’alienació recta amb pendent constant de 2,0% definida en anteriors estudis.

TERCER. Instar al Ministeri de Foment que el Tren de la Costa al seu pas per la Safor incloga una estació o baixador en el terme municipal de Bellreguard que donara servei al nucli poblacional format per les poblacions de Bellreguard, Miramar, Palmera, Rafelcofer i l’Alqueria de la Comtessa tal com es contemplava en anteriors estudis.

QUART- Donar trasllat d’aquest acord al Ministre de Foment perquè complisca amb les peticions sol·licitades i al President de la Generalitat de la Comunitat Valenciana, al President de les Corts Valencianes així com al President de la Diputació de València perquè donen suport a les presents reivindicacions sobre el traçat Tren de la Costa al seu pas per la comarca de la Safor.

Articles relacionats