26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Nova zona de bany assistit per a persones amb diversitat funcional a Gandia

– Creu Roja i Fundació AXA presenten a Gandia una zona de bany assistit per a persones amb diversitat funcional

Per segon any consecutiu, a la platja *Nord, a Gandia, les persones amb diversitat funcional o problemes de mobilitat reduïda podran gaudir d’un dia sencer a la platja, sols o acompanyats pels qui vulguen, gràcies a la disposició de zones d’oci adaptades amb ajudes tècniques (cadira amfíbia, crosses amfíbies i caminadors), sessions de mobilitat (amb fisioterapeutes), zona d’exercicis per al desenvolupament de la mobilitat (amb manuelles, pilotes i tires elàstiques), zona de massatge i personal d’animació amb activitats per a adults o xiquets.

• Per a gaudir del servei cal sol·licitar cita prèvia: https://www2.cruzroja.es/que-hacemos/socorros/playas

A la Comunitat Valenciana Creu Roja presta el servei de socorrisme per a diferents ajuntaments en platges de huit municipis. En l’estiu de 2021 ja van gaudir d’aquest servei 3.000 persones, 70 d’elles a Gandia.

Passar un dia a la platja i cuidar a les persones amb alguna diversitat funcional o mobilitat reduïda és possible a Gandia gràcies a l’acord entre Creu Roja i Fundació AXA així com a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia. Per segon any consecutiu, la platja Nord de Gandia compta amb una àrea especial d’oci adaptat en el qual les persones amb mobilitat reduïda comptaran amb ajudes tècniques (cadira amfíbia, crosses amfíbies i caminadors), sessions de mobilitat (amb fisioterapeuta), zona d’exercicis per al desenvolupament de la mobilitat (com manelles, pilotes i tires elàstiques), zona de massatge i personal d’animació amb activitats per a adults o xiquets. Aquestes zones especials a l’ombra s’habiliten mitjançant estructures de fusta, pèrgoles o carpes. En elles se situen taules, cadires, zona de desinfecció i magatzematge. Compten amb banys i dutxes adaptades.

A la presentació d’aquesta innovadora iniciativa han acudit per part de l’Ajuntament de Gandia, el regidor de Platges i Turisme Vicent Mascarell, i la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, el president de Creu Roja Gandia, Juan Carlos Moragues, i María José Ballestero, gerent de la Fundació AXA.

Articles relacionats