22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Nova versió de GVA+Salut que permet la prolongació d’un tractament i incorpora el reconeixement facial

– L’actualització ofereix més opcions en l’agenda per a desburocratitzar el funcionament dels centres de salut

– També es pot sol·licitar el canvi de metge/a, consultar la Història de Salut o passar d’un usuari a un altre amb un sol clic

– L’aplicació oficial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública registra quasi 3 milions de descàrregues

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat la tipologia de cita prèvia per a agenda-taulell que es pot sol·licitar en la seua aplicació mòbil GVA +Salut. També s’ha incorporat en l’APP l’empremta dactilar i el reconeixement facial, entre altres novetats.

En concret, la nova versió de l’aplicació (la 7), una vegada sol·licitada des del mòbil la cita per a agenda, permet que els pacients indiquen el motiu. Per exemple, amb la nova versió d’APP es pot demanar cita-taulell per a fer una modificació en les dades en la targeta del Sistema d’Informació Poblacional (SIP), canviar de metge, prolongar un tractament de farmàcia, encarregar un informe de salut, demanar un justificant d’assistència o un recurs de transport sanitari…

Amb aquesta novetat, es busca optimitzar l’ordenació de la demanda, la qual cosa facilita l’accés al servei per part del pacient i la prestació a càrrec dels i les professionals.

A més, l’aplicació possibilita, en descarregar-la i guardar el PIN, associar aquest codi numèric de seguretat amb la petjada o el rostre de l’usuari perquè l’accés siga més ràpid i segur. Si el dispositiu mòbil manca de mètode de desbloqueig biomètric o l’APP ja estava instal·lada, l’associació entre el PIN i la petjada i/o rostre es pot fer més endavant des de l’opció ‘Configuració’ de l’aplicació.

Una altra millora que incorpora l’actualització de GVA+Salut és la possibilitat de consultar des del mòbil la Història de Salut Electrònica si la persona s’identifica amb el mètode Cl@ve o el Certificat Digital. Aquest servei, fins ara, només era accessible des de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En l’apartat de l’aplicació mòbil dedicat als tractaments farmacològics, la persona pot des d’ara visualitzar el seu històric de dispensacions, encara que no tinga cap tractament actiu, és a dir, pot revisar quins fàrmacs va retirar de la farmàcia, en quina oficina i quan. Aquesta funcionalitat, en la versió anterior, només estava disponible per als qui tenien prescripcions vigents.

Finalment, la nova APP facilita el canvi d’usuari: si fins ara eren necessaris dos clics per a passar de l’un a l’altre, amb la nova versió prou prémer una vegada per a seleccionar l’avatar de l’usuari que es vulga usar d’entre aquells que s’hagen afegit.

Les novetats, no obstant això, no acaben amb aquestes millores. La Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient prossegueix amb els nous desenvolupaments. De fet, ara s’està fent una prova pilot d’assistència mitjançant videoconsulta des del dispositiu mòbil.

L’APP GVA +Salut va nàixer en 2017 i, des de llavors, s’actualitza de manera periòdica amb noves funcions. En aquest sentit, 2020 va marcar una fita perquè la introducció de més serveis de gran utilitat per a la ciutadania van fer enlairar de forma decidida el nombre de descàrregues.

Els últims informes comptabilitzen un total de 2.915.329 descàrregues de l’aplicació oficial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública GVA+Salut, disponible en els ‘markets’ dels diferents sistemes operatius. En la seua majoria, les descàrregues es fan des del sistema Android (1.862.315), seguit de iOS (869.942) i Huawei (183.072).

Noves funcionalitats de la versió 7 de l’aplicació mòbil GVA +Salut:

Cita taulell:
Canvi dades, targeta
Canvi mèdic
Cita-Anul·lar cita
Cita-Canviar cita
Cita-Demanar cita
Farmàcia-Prolongació de tractament
Impresos-Informe de salut escolar
Impresos-Informe de salut mèdic
Impresos-Justificant d’assistència
Impresos-Petició de transport sanitari

Unes altres

Seguretat biomètrica:

Empremta dactilar
Reconeixement facial
Història de Salut Electrònica amb certificat digital o Cl@ve
Canvi ràpid d’usuari
Videoconsulta (en proves)

Articles relacionats