15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Nova tècnica per a l’estudi de la infertilitat a l’Hospital de Gandia

• Es tracta de la sonohisterosalpingografia, que valora la permeabilitat tubària en dones i avalua la cavitat endometrial

• La prova es realitza en la consulta de Ginecologia en un temps màxim de 15 minuts i sense llista d’espera

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia millora l’estudi de la infertilitat en dones gràcies a la incorporació de la sonohisterosalpingografia (SHSG) en la cartera de serveis de Ginecologia i Obstetrícia.

Aquesta tècnica valora la permeabilitat tubària en dones amb problemes de fertilitat i avalua la cavitat endometrial. La SHSG és un mètode de contrast tipus gel-espumeja no embriotóxic mitjançant ecografia 3D.

Es realitza en la mateixa consulta de Ginecologia en un temps màxim de 15 minuts, sense llista d’espera i sense que siga necessari derivar a la pacient a Radiologia com amb la tècnica utilitzada fins ara, la histerosalpingografia (HSG).

Això evita que la usuària haja d’acudir un altre dia diferent, ja que es realitza alhora que l’ecografia transvaginal convencional. Així també s’allibera la utilització de l’equipament de radiodiagnòstic per a altres proves.

Entre els avantatges que presenta aquesta tècnica enfront de l’empleada anteriorment, destaca que té major eficàcia diagnòstica en un temps menor, per la qual cosa pot iniciar-se el tractament corresponent abans, i és més ben tolerada per les pacients.

També refereix menys molèsties tant en la manipulació cervical com en la introducció del mitjà de contrast i evita l’ús de radiació ionitzant, així com la possible al·lèrgia al iode.

A més, segons indica el cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia del Francesc de Borja, Josep Vicent Carmona: “L’ús d’espuma-gel podria incrementar la taxa de gestació espontània després de la realització de la prova”.

D’altra banda, la tecnologia 3D empleada permet la visualització simultània dels ovaris i el miometri i la consulta posterior de les imatges en diferit, podent-se usar per a docència i investigació, a part de l’estalvi econòmic que suposa aquesta nova tècnica.

Articles relacionats