13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

NOVA ETAPA A L’OCEANOGRÀFIC DE VALÈNCIA

Així ho han assenyalat este dilluns en una roda de premsa el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la presidenta de Avanqua, Celia Calabuig, i el director general de l’Oceanogràfic, Juan José de Torres, a la presentació del pla de millores i el model de gestió impulsat per l’entitat per a 2016.

L’Oceanogràfic, que ha tancat les portes per un període d’un mes per a emprendre estes obres de remodelació, presentarà canvis com la instal·lació d’un aquari amb taurons martell a l’edifici d’accés; dos tubs amb peixos pallasso; un recinte amb cocodrils sud-africans; tortugues gegants a la platja del llac, o pingüins rei a la zona de l’Antàrtic.

A més, l’aquari tindrà una projecció d’aurora boreal; haurà dos noves instal·lacions amb lleons marins; un altre recinte amb lleons de Patagònia, en què es podran veure les cries d’este animal; s’ampliarà la zona de tortugues recuperades; es crearà un llor de papallones de 200 metres, i es crearan dos noves zones lúdiques infantils.

Alhora, l’Oceanogràfic tindrà connexió wifi en tot el recinte, es canviarà tota la pavimentació i la senyalètica, es canviarà la filtració dels tancs, i se’n va a remodelar el pàrquing i les seues tarifes, ja que les tarifes actuals “impedien que els visitants es quedaren molt temps” a l’aquari i ara s’establirà un “límit diari” de sis euros.

Pel que fa a les tarifes, el consorci ha previst un augment d’un 2%, que no afectarà el bo infantil. Calabuig també ha anunciat la creació d’un nou web i la creació d'”una gran beluga” dissenyada per a l’estand de l’Oceanogràfic en Fitur i que serà obra de l’artista faller Manolo García.

També s’han reforçat els equips encarregats de l’entrenament dels animals, que estaran dirigits per la reconeguda professional Lindsey Rubican; els dedicats a l’àrea de veterinària i els professionals encarregats de l’aquari.

El secretari autonòmic de Turisme ha valorat que es tracta del començament d’una “nova etapa” que servirà per a “projectar-nos al món” i per a “remuntar pel que fa al prestigi de la Comunitat Valenciana”. Calabuig ha afegit que pretenen fer de l’Oceanogràfic un “pol fonamental d’atracció del turisme”.

Així, la inversió destinada a millores a l’aquari per a 2016 és de 9 milions d’euros i l’any que ve no se’n van a “quedar curts” i destinaran altres 13 o 14 milions. D’esta manera, la intenció del consorci és fer un desemborsament superior als 25 milions d’euros en els 15 anys en els quals seran els encarregats de la gestió del parc. Sobre esta qüestió, Torres ha dit que “estes inversions signifiquen fer més important la marca València”.

Amb vista a 2016, els nous gestors s’han proposat que l’Oceanogràfic reba 1,25 milions de visitants, respecte dels 1,13 milions de ciutadans que van visitar el recinte en 2015. Alhora, l’objectiu per a 2017 és arribar a 1,3 milions de clients i, segons ha explicat Torres, si es complixen estes expectatives el pla econòmic d’Avanqua resultaria rendible.

Articles relacionats