24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Nova edició dels Pressupostos Participatius a Beniarjó

– La ciutadania de Beniarjó podrà decidir en què invertir 10.000 € a través dels pressupostos participatius

– L’Ajuntament de Beniarjó destina, per tercer any, una partida perquè el veïnat puga opinar sobre quines actuacions vol.

L’Ajuntament de Beniarjó promou la tercera edició dels pressupostos participatius per tal que les veïnes i els veïns del municipi puguen proposar, debatre i decidir el destí de 10.000 € de la partida d’inversions del pressupost municipal de 2024.

Amb aquesta iniciativa, el govern municipal vol promoure el debat col·lectiu entre la ciutadania per tal que totes i tots puguen prendre part en les decisions públiques i en definitiva, en el disseny del municipi i en la gestió dels seus recursos. El regidor de Participació Ciutadana, Fernando Sellens, ha destacat que “en les dues anteriors edicions va haver molt bona acceptació per part de la ciutadania i, per tant, esperem que aquesta tercera edició tinga un resultat també molt positiu pel que fa a la participació i la presa de decisions sobre diferents projectes d’inversió per a millorar el nostre poble”.

Cal assenyalar que en els pressupostos participatius de la passada edició, la proposta guanyadora va ser la instal·lació d’aparells d’aire condicionat a les aules del CEIP Sant Marc. Tot i que el govern local disposa de tot l’any 2023 per a la seua instal·lació, l’executiu té previst instal·lar-los tan aviat com es puga.

Fases del procés de participació ciutadana

La presentació de la tercera edició pressupostos participatius de Beniarjó tindrà lloc el pròxim 7 de setembre a les 19:30 h al hall de l’Ajuntament. Posteriorment, del 9 al 19 de setembre s’obrirà el procés per a la recollida de propostes i del 20 al 28 de setembre, el personal tècnic del consistori avaluarà totes les suggerències aportades per la ciutadania per a estudiar la seua viabilitat tècnica i econòmica.

El 29 de setembre es donaran a conéixer les propostes que han rebut el vistiplau dels serveis tècnics, de tal manera que la ciutadania puga votar entre totes elles del 30 de setembre al 10 d’octubre.

Finalment, el dia 11 d’octubre es publicarà el resultat de les votacions, per tal de conéixer quin o quins projectes es materialitzaran amb la partida de 10.000 € dels pressupostos participatius.

Qui pot participar?

A la fase de recollida de propostes podrà participar tothom qui vulga; mentre que a la fase de votació pública només ho podrà fer la població major de 16 anys empadronada a Beniarjó.

Tant les propostes com la posterior votació d’aquestes, durant les respectives dates de cadascuna de les fases, es podran fer de manera presencial a l’Ajuntament en horari d’oficina de 9 a 14 hores; i, també, mitjançant el portal de participació https://participa.beniarjó.es/.

El regidor de Participació Ciutadana ha recalcat “la ferma voluntat política d’aquest equip de govern en implantar una eina democràtica amb els pressupostos participatius, la qual, sense la participació activa de tot el veïnat del municipi, no seria fructífera”. És per això que Fernando Sellens ha animat a la ciutadania a què, una vegada comence tot el procés per a poder participar i votar, “que facen córrer la veu entre veïns i veïnes, amics i amigues, familiars etc.., i que facen totes les propostes que creguen convenients”.

Articles relacionats