10.2 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Nova edició de la Mostra d’Orgull Gandia al Teatre Serrano

– La MOGA 2020, la Mostra d’Orgull Gandia curtmetratges lgtbi, inaugura la temporada del Teatre Serrano

• El pròxim divendres 25 de setembre, a les 20 hores. Serà oberta, però amb aforament limitat al 50 per cent, garantint totes les mesures de seguretat enfront de la Covid-19. El públic hi rebrà com a obsequi una mascareta amb el logo de la MOGA 2020.

• La mostra de curtmetratges lgtbi està organitzada per l’associació cultural Poliqroma, amb el suport dels departaments de Diversitat i Cultura de l’Ajuntament de Gandia.

• Es tracta d’una de les activitats incloses a la programació de la Gandia Pride Orgull 2020, que s’havia d’haver celebrat el mes de juny passat i es va haver de suspendre, de forma presencial, com a conseqüència del confinament.

La regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, acompanyada de l’edil delegat de Cultura, Nahuel González, i del president de l’associació cultural Poliqroma, Daniel Ardid, han presentat aquest matí la MOGA 2020, la Mostra d’Orgull Gandia curtmetratges lgtbi, que tindrà lloc el pròxim divendres 25 de setembre, a les 20 hores, a la sala B del Teatre Serrano.

cartel moga2020 serrano2Cal recordar, que la MOGA 2020 formava part de la programació de la Gandia Pride Orgull 2020, que s’havia d’haver celebrat el mes de juny passat i es va haver de suspendre, almenys de forma presencial, com a conseqüència de la pandèmia. “Enguany és, per tant, una edició especial, perquè la crisi sanitària també ha afectat l’activitat cinematogràfica i hem fet un recull d’alguns dels curtmetratges que més èxit han tingut en anteriors edicions, tant de la MOGA, com dels MOSTRA’t, però hi haurà quatre estrenes: “Cocodrilo”, “Cua de sirena”, “Fritanga” i “Guiñoguiño, sonrisa”. És un honor poder aportar aquest toc de la igualtat en la diversitat de totes les persones a través de la MOGA”, ha explicat Ardid. Les persones assistentes rebran una mascareta de regal amb el logo de la mostra.

Una vegada més, des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, apostem per la diversitat i, per descomptat, per la MOGA, que no solament defensa els drets humans, sinó també la inclusió; hi podrem conéixer la vida de les persones lgtbi, la problemàtica, els obstacles i els prejudicis als quals encara s’han d’enfrontar en la nostra societat. També amb un valor pedagògic, perquè a través de les històries dels curts coneixem més de com se senten, com pensen les persones lgtbi. De nou, agrair a Poliqroma la seua lluita contra la lgtbifòbia. Són un exemple a seguir per a la societat en tots els seus àmbits”, ha assegurat Navarro.

La celebració de la MOGA 2020 inaugura així la temporada del Teatre Serrano, la programació de la qual es presentarà demà dijous. “Com a regidor de Cultura és un plaer iniciar la temporada del Teatre Serrano, tan històrica, marcada per la Covid-19, amb la MOGA i que demostra la capacitat que tenen col·lectius com Poliqroma, amb la col·laboració del departament de Diversitat, de vincular la cultura a temàtiques socials”.

I, en aquest cas, l’aposta també pels nous artistes i directors, que necessiten esdeveniments com la MOGA o el MOSTRA’t per a donar conéixer i reivindicar el seu treball. La defensa de la diversitat com el transfons en un moment que el col·lectiu lgtbi està patint regressions en drets i on cal reivindicar la igualtat en tots els àmbits, també la cultura”, ha expressat el regidor de Cultura.

González ha assegurat que es tindran en compte totes les mesures de seguretat i, a pesar que l’activitat és oberta i gratuïta, l’aforament de la sala B del Serrano estarà limitat a 83 persones, per sota del 50 %, més restrictiu fins i tot que el que marca la llei (75%), en aplicar el criteri d’una butaca sí, una altra no. “Però pensem que cal donar garanties d’una cultura segura a la ciutadania”. Hi haurà gel higienitzant i personal de l’organització acompanyarà el públic fins als seients, controlarà l’ús obligatori de les mascaretes, el distanciament social, etc.

Dissabte i diumenge, a les 18 h, també es podran veure els curtmetratges a través de TeleSafor.

Articles relacionats