17.9 C
Gandia
Dilluns, 3 octubre, 2022

Nous vestits impermeables per als bombers del consorci

• El Consorci dota els seus bombers amb nous vestits impermeables per a situacions de pluges

• En total, s’han adquirit prop de 700 vestits, i està previst completar l’equipament amb nous elements relacionats amb les pluges

El Consorci Provincial de Bombers de València ha adquirit nous vestits impermeables per a la protecció dels bombers i bomberes quan treballen en situacions de pluges. Per això el Consorci ha adquirit un total de 696 vestits, que hi consten de dues peces, jaqueta i pantaló, i que han suposat una inversió de 151.171,20 €.

Els efectius de bombers del Consorci han començat ja a utilitzar-los en els últims episodis de pluges. Segons ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, “l’objectiu és dotar de les millors condicions de protecció i equipament als bombers durant els episodis de pluges, en els que han d’atendre nombroses emergències”.

Amigó ha remarcat que “mantenim una forta aposta per la millora constant dels equipaments dels nostres bombers i bomberes, fent que hi puguen treballar millor i donen cada dia un millor servei a la ciutadania”.

Aquesta roba tècnica està preparada per a treballar en condicions de climatologia adversa, consta de tres capes, i està realitzada en color roig d’alta visibilitat. Pel seu disseny i ergonomia millora la comoditat dels usuaris, facilitant la llibertat de moviments en unes condicions extremes.

D’altra banda, el Consorci hi té també previst destinar altres 81.055,57 € en altres equipaments relacionats amb els rescats aquàtics, una de les situacions més freqüents durant els episodis de pluges però també en altres moments de l’any. En aquesta inversió s’inclou, entre altres, una barca de rescat, catamarans de rescat, o diversos EPIs de socorrista aquàtic.

Segons explica el Consorci, els episodis de pluges són cada vegada més freqüents i més virulents, i per això, s’està duent a terme un innovador estudi per a analitzar la capacitat de buidatge del dispositiu del Consorci en situacions d’inundacions. José Miguel Basset, Inspector en Cap del Consorci, assenyala que “des del Consorci estem adaptant-nos a aquestes conseqüències del canvi climàtic”, i per això “estem analitzant la capacitat actual dels nostres sistemes de buidatge d’aigua, com ara les nostres motobombes, estudiant totes les opcions per augmentar aquesta capacitat amb altres sistemes tecnològics”. L’estudi està en procés i una vegada extretes les conclusions, està previst dedicar-hi uns 100.000 euros per adaptar-se a aquestes noves tecnologies de buidatge d’aigua.

Articles relacionats