11.8 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Nou servei d’orientació per a la cerca d’ocupació totalment ‘online’ de Labora

– Aquest projecte pioner de Labora ofereix una atenció virtual personalitzada

– La inscripció és voluntària i les persones usuàries podran formar-se de manera autònoma

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ofereix orientació laboral a persones desocupades en cerca activa d’ocupació a través d’un campus virtual, una aposta pionera amb l’objectiu que puguen connectar-se per a rebre una atenció personalitzada i un assessorament pròxim en la nova normalitat.

El curs, que és totalment en línia, s’ofereix tant en castellà com en valencià i no es requereixen requisits previs per a participar. El contingut s’adaptarà al nivell de cada persona i comptarà amb personal tècnic expert en orientació que assessorarà en el maneig i desenvolupament d’aquest. La inscripció és voluntària i les persones usuàries podran formar-se de manera autònoma.

Entre els continguts que ofereix aquest campus destaca la cerca d’objectius professionals, a més d’aprendre a crear un currículum, redactar cartes de presentació, organitzar agendes, preparar entrevistes de selecció, triar formació en línia i tècniques per a buscar ocupació per Internet.

La matrícula es pot formalitzar del 2 al 13 de novembre de 2020, a través del tutor/a de cada oficina d’ocupació o en la web de Labora consultar ací. El curs s’iniciarà el pròxim 18 de novembre i finalitzarà el 18 de desembre de 2020.

Per a donar per realitzada l’orientació completa, la persona destinatària ha d’accedir a la plataforma i completar almenys un 80% dels continguts, que tenen una duració màxima de 16 hores. No s’emetrà cap certificat d’aprofitament.

Segona fase del projecte

La primera fase, que va tindre lloc a l’estiu, va constar de dues edicions pilot: una dirigida a les persones inscrites com a demandants d’ocupació i una altra edició dirigida al personal orientador dels *Espai Labora. Després del bon acolliment del programa, s’obri una segona fase, en la qual cada Espai Labora tindrà una aula virtual en la plataforma *Moodle i cadascun d’ells comptarà amb una persona experta que tutoritzarà els continguts.

Amb aquest nou recurs digital, Labora vol ampliar els seus serveis de manera que siga més accessible i segur per a les persones usuàries, mitjançant un canal que permeta un accés més ampli i més flexible als continguts d’orientació a la ciutadania.

Articles relacionats