18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Nou repte de Vicente Palonés: classificar-se a Israel per al Mundial d’Ironman

 

• L’esportista de Bellreguard viatja a la mítica ciutat de Tiberias per intentar obtindre el passaport per a la cita mundialista de 2023

El triatleta Vicente Palonés té un nou repte al davant: classificar-se per al seu quart Mundial d’Ironman, que es disputarà al mes d’octubre de l’any 2023. Amb aquest objectiu viatja a Israel per a intentar obtindre a la mítica ciutat de Tiberias el bitllet a la prova mundialista.

L’esportista de Bellreguard participarà el divendres 25 de novembre al Middle East Championship a Tiberias, que reserva 75 places per anar al mundial que es disputarà a Kona (Hawaii). En la categoria en la qual participa Palonés, els 12 primers obtindran el passaport per a la copa del món, així que aquest és l’objectiu que es marca el triatleta, qui confia a poder-ho aconseguir. “Crec que estic un poquet millor”, diu, que en el darrer mundial, disputat el 8 d’octubre passat, on tot i rebaixar la seua marca en 24 segons no va quedar del tot content amb el resultat.

Si a Israel aconsegueix classificar-se entre els 12 primers de la seua categoria, Vicente Palonés tindrà un lloc per al qual seria el seu quart mundial.

La prova de Tiberias és una incògnita, ja que és la primera vegada que es disputa. “No sabem si serà ràpida o com”, assenyala. El que és segur és que serà dura, com tot el calendari d’aquesta disciplina de l’Ironman. Aquesta vegada, l’escenari és emblemàtic i bíblic. Per a aconseguir complir el seu repte, Palonés haurà de nadar 3.800 metres al mar de Galilea, rodar 180 km en un circuit amb 1.200 metres de desnivell i córrer 10,55 km a peu a una marató (42 km) a 200 metres sobre el nivell del mar.

Articles relacionats