23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Nou procediment de contractació per a les obres de l’IES Ausiàs March

• Hi ha un termini de 45 dies, des de hui mateix, perquè les empreses interessades puguen presentar-se, després que l’anterior adjudicatària renunciara a executar els treballs d’ampliació i reforma del centre. El govern municipal va accelerar els tràmits administratius per tal d’evitar retards.

• La Biblioteca Central, connectarà amb la Vila-Nova gràcies a una modificació del PGOU per a la redistribució d’espais dotacionals al Raval i el Centre Històric.

• Adjudicat el contracte de subministrament elèctric per a edificis públics durant dos anys, per una quantia aproximada de 2 milions d’euros.

• També s’hi ha aprovat el projecte d’actuació de renovació de la xarxa d’aigua potable del c/ Calderón de la Barca, tram c/ Abat Solà i c/ Colón.

Com cada dilluns, després de la Junta de Govern Local han comparegut davant els mitjans de comunicació el vicealcalde, Josep Alandete i el coportaveu de l’executiu, Miguel Ángel Picornell, per tal d’informar dels principals assumptes que s’hi han tractat.
Així, en primer lloc, Alandete ha informat de l’inici dels tràmits per a la 89a modificació del PGOU, que contempla la redistribució d’espais dotacionals al Raval i al Centre Històric. «En el cas del Centre Històric, aconseguiríem connectar la Biblioteca Central amb la Vila-Nova».
També s’hi ha aprovat definitivament la permuta de les parcel·les situades al c/ Legazpi, 26, cantonada amb c/ Dénia (al costat de Bayrén II) i camí Vell de València, 12 (al futur bulevard, una zona estratègica per a l’Ajuntament).

D’altra banda, tal com ja es va anunciar, hui s’ha aprovat una nova licitació de les obres de l’Ausiàs March. A partir de hui mateix s’obri un període de 45 dies per a la presentació d’ofertes per part de les mercantils interessades. Després que l’empresa adjudicatària presentara la seua renúncia a executar aquesta actuació, que havia experimentat un sobrecost a causa de l’increment del preu dels materials constructius dels últims mesos, el govern municipal de Gandia ha accelerat els tràmits administratius del nou expedient de contractació i la declaració d’inici de l’edificació.

“Des del Govern del Serpis no hem parat de treballar durant tot l’estiu perquè l’entrebanc amb l’empresa adjudicatària anterior ocasionara les mínimes demores possibles”. L’ampliació i reforma de l’IES Ausiàs March, inclosa dins del Pla Edificant, té un pressupost de 8.019.872 € i contempla l’habilitació de 16 aules d’ESO, 8 de Batxillerat, 15 aules específiques i altres 5 per a grups menuts, un gimnàs, una sala d’usos múltiples, una biblioteca, una zona administrativa i una àrea de serveis generals.

Per la seua part, Picornell ha informat de l’adjudicació del contracte de subministrament elèctric per a edificis públics durant dos anys, per una quantia aproximada de 2 milions d’euros.

“També s’hi ha aprovat el projecte d’actuació de renovació de la xarxa d’aigua potable del c/ Calderón de la Barca de Gandia, tram c/ Abat Solà – c/ Colón. Amb un pressupost de 114.000 €, està inclòs en el Pla de millora i manteniment de vials”, ha conclòs.

Articles relacionats