25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

El nou “Jorge Alarte”

La intenció del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez (a la imatge), d’optar a la secretaria general del PSPV de la província de València, expressada a través dels seus col·laboradors, ha ensopegat de nou amb les reticències de l’oficialisme lermista. Massa poder en una sola persona. 

No obstant, a Jorge Rodríguez no li’n perdonen cap. El clan de Gandia no oblida com va defenestrar a José Manuel Orengo i a José Ramón Tiller, i la nova direcció del PSOE el mira de reüll des que es va alinear amb Ximo Puig a les darreres primàries del PSPV. 

El clan lermista està aplicant amb Roodríguez la mateixa tàctica que va emprar amb altre Jorge (Alarte). El van utilitzar mentre els va convindre i a la primera que van poder se’n van desfer d’ell. Alarte es va convertir en secretari general en el congrés nacional de 2008. Va costar sang, suor i llàgrimes i quan tothom tenia confiança en deixar definitivament inert al lobby de Ximo Puig, el propi Alarte li va fer lloc de forma generosa a l’executiva. Es va clavar l’enemic a casa, tot i les advertències. Dit i fet, ellermisme va anar soscavant el crèdit d’Alarte fins fer-li perdre la secretaria general al congrés d’Alacant, i no només això, va votar en contra de l’Executiva tot i tenir bona part de la responsabilitat, només per a desprestigiar Alarte. 

Jorge Rodríguez corre el risc de caure en el mateix parany, si és que no ha caigut ja. L’alcalde d’Ontinyent li ha estat útil a Ximo Puig fins ara, quan ha arribat l’hora de triar un secretari provincial que substituïsca a a José Luis Ábalos. Puig no vol ara a Rodríguez de secretari provincial perquè ja li ha tret tot el que li havia de traure, i a més pot suposar una amenaça futura si es consolida. Però Rodríguez tampoc pot reclamar el suport de Ferrez després d’aplanar-li el camí a Puig al darrer congrés nacional. Ha quedat en terra de ningú. 

 

Articles relacionats