27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

‘No et confies. Cuida’t per tu i per qui t’ha cuidat tota la vida’

– Gandia presenta la campanya de sensibilització contra la COVID-19 ‘No et confies. Cuida’t per tu i per qui t’ha cuidat tota la vida’

– Liduvina Gil: “És una campanya que no culpabiliza als joves. En aquests moments apel·lem a la seua responsabilitat i a la seua consciència”


La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació la campanya ‘No et confies. Cuida’t per tu i per qui t’ha cuidat tota la vida’. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Gandia pretén conscienciar a tota la ciutadania, i especialment a la joventut, sobre les conseqüències que implica no respectar les mesures de seguretat bàsiques com les normes de distància social, l’ús de les mascaretes o l’agrupació de persones permesa.
El tema de la campanya, reflectit en una animació audiovisual, se centra en una iaia que està a l’UCI i no sa sap si se salvarà.


Al respecte, Gil ha aclarit que no es tracta d’una campanya que culpabilitza als més joves, sinó que incentiva la seua responsabilitat i conscienciació davant la situació actual: “És una campanya que no culpabilitza. Quan parlem dels joves diguem que són bons xics i bones xiques, és a dir, en cap moment estem dient que estan fent-ho malament, sinó que en aquest moment apel·lem a la seua responsabilitat i a la seua consciència. En aquesta història no hi ha cap mascareta, donat que cadascun entén que l’altre es cuida de cadascun perquè com jo em cuide no tinc el virus, i l’altre també es cuida i quan ens ajuntem en amics pensem que no va a passar res i sí que passa. Com cadascun pensem que el seu cercle de contacte és limitat pensem que no passarà això”.

En aquest sentit, la regidora de Sanitat ha recordat que “d’acord amb les estadístiques, les relacions socials continuen el focus més gran de contagis”.

Finalment, Gil ha insistit en la importància de continuar complint les mesures de seguretat recomanades per les institucions sanitàries i de no confiar-se, ja que la Incidència Acumulada (IA) de contagis a Gandia i a l’Àrea de Salut “continua sent molt elevada”.

Articles relacionats