8 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

Nando Estruch el tenista gandià que va guanyar a Marat Safin

Screenshot 2020 06 14 13 30 22 987 com.android.chromeSi Marcos Estruch va ser l’artífex del gol històric que va suposar l’ascens del CF Gandia a la segona divisió B, el seu germà Fernando o Nando, com se’l coneix, va ser capaç de derrotar al totpoderós tenista rus Marat Safin en les pistes gandianes.

Aquella gesta la recorda quasi tots els dies encara que Safin encara no era el número u del món. “És un record que no puc oblidar com la victòria que vaig aconseguir davant Àlex Corretja – top-ten mundial – a Múrcia. Ara que veig que aquests jugadors van arribar al més alt del tenis mundial, és quan valore aquestes victòries i del que vaig ser capaç de fer”.

Nando Estruch nascut a Palma de Gandia va començar a jugar a futbol com el seu germà fins i tot va arribar a jugar en tercera divisió però en aquella època compaginava tenis amb futbol, al final es va decidir pel tenis on va arribar a estar en la segona divisió del rànquing nacional.

Nando Estruch va començar al tenis amb una època molt dura, “havies de costejar totes les despeses de la teua butxaca, fins a tindre que desplaçar-te als tornejos demanant favors i on al ser un jugador molt humil el més normal era posar-se la samarreta del revés per què no tenien més” assenyalava Estruch “Hui dia els jugadors van amb el seu entrenador i el seu fisioterapeuta o preparador físic. Veient tot això si no tens un gran suport arrere hi ha poques possibilitats d’arribar. El tenis ha fet un gir de 180 graus”.

Després de realitzar el servei militar va decidir canviar de jugador de tenis a entrenador de tenis, treball que ve desenvolupant des de fa més de 20 anys.

En l’actualitat entrena en el CT Gandia en l’equip de Doro i Óscar Martínez, després de 16 anys a Dénia ha preferit tornar a la casa que li va obrir les portes per ser tenista.

Estruch que es dedica als més xicotets de l’escola matisa “que m’agrada més entrenar als xicotets que als grans, ja que la gent hui dia no vol treballar en la pista i si no t’ocupes a fons, no arribes a ser un jugador”.

Nando reconeix que les escoles valencianes són, ara per ara, de les millors d’Espanya, inclús desplaçant a les tradicionals escoles de tenis catalanes. “Els catalans s’han relaxat i es pensaven que amb el nom tot valia però ara tot ha canviat i amb el dur esforç que han realitzat les escoles valencianes els hem depassats a tots i ara com ara quasi tots els jugadors nacionals classificats entre els 200 millors del món venen d’ací”.

Estruch, que fa més de dos dècades que està entrenant, va ser el preparador de l’olivera Carla Pons durant uns anys, Carla va poder haver arribat a ser professional però va preferir acceptar la beca d’una universitat nord-americana i deixar el tenis de competició, “va ser una bonica experiència, viatjarem per tota Espanya on va aconseguir importants triomfs va ser una llastima que al final agafara un altre camí i no el de la competició. Vist tot això em sent més a gust a l’escola i ara que m’he unit a aquest nou projecte amb Doro encara més” acaba dient.

Articles relacionats