12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Naix la marca “Indumentària de Gandia” impulsada per ASCOINGA

– Es crea ASCOINGA l’associació que promourà el comerç d’indumentària valenciana a Gandia

Les 5 empreses dedicades a la indumentària valenciana, hem decidit unir-nos per a formar un front unit davant del declivi del sector derivat de la crisi de la COVID-19. Som un sector el qual ens hem vist afectats totalment per la cancel·lació de les falles i altres festes populars, així com per l’escassetat dels actes que s’estan promovent.

La indumentària regional valenciana és un dels pilars fonamentals que suporten les festes de les Falles. Sense ella, part del nostre patrimoni, tradició, així com de gran part de l’artesania de la Comunitat Valenciana perdria el seu sentit i color. En aquest context, igual que les Falles son Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la indumentària ha de ser reconeguda com a essència i pedra angular de les Falles, dotant-la en conseqüència, de tota protecció i consideració.

Les empreses que se sumen a l’associació són: La Barraca Fallera, Brocat, Martí Indumentària, Rosa Fallera i Trini Boscá Indumentària. La directiva fundacional d’aquesta associació estarà composta de la manera següent: la presidència estarà en mans de Juan Martí de “Martí Indumentària” la secretaria l’ostentarà Miguel Millet de “La Barraca Fallera” i la tresoreria a Natalia Nieto de “Brocat Gandia” comptadora serà Mercedes Castro de “Brocat Gandia” mentre que les vicepresidències recauen en Rosa Calabuig de “Rosa Fallera” i Trini Borrull de “Trini Boscá”. La directiva de l’associació ja s’ha reunit amb autoritats de l’ajuntament per tal d’abordar la situació.

La nostra intenció és fer-nos escoltar per les autoritats pertinents per a fer-los saber la situació real que estem travessant i, entre tots, buscar una solució comuna per a no acabar desapareixent per aquesta situació. A més, busquem visibilitzar les nostres marques i, per a tal , estem dissenyant un pla d’acció que inclouen desfilades, promocions, exposicions i altres actes per a dotar de notorietat el sector.

ASCOINGA vol donar visibilitat a la problemàtica d’aquest sector que ha causat un gran minvament en els ingressos dels negocis dels nostres associats, posant en greu perill la seua continuïtat i futur i amb això, els centenars de famílies que directament o indirectament treballen per a aquest sector.

Des de l’Associació volem conscienciar i promoure el consum d’indumentària valenciana en la ciutat de Gandia, ja que comptem amb una xarxa de qualitat de comerços de proximitat dedicats a aquest camp, oferint la més àmplia varietat i qualitat de productes relacionats amb la festa i amb el millor assessorament. Per això, hem creat la marca “Indumentària de Gandia”.

Articles relacionats