19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Música i Sarao Popular per celebrar el Dia del Poble Valencià a Potries

 

– Aquest cap de setmana se celebra la festa dels valencians i valencianes i Potries ha organitzat actes per a dissabte i diumenge.

Dissabte 8 d’octubre continua amb el III Cicle de Música de Cambra a la Casa de Cultura. A partir de les 19 hores i amb entrada gratuïta, els assistents podran gaudir del grup de música medieval i renaixentista Ensemble Kassiani.

Un grup de dones meravelloses ens portaran el so del passat al nostre present a partir de la música antiga reivindicant el paper de les dones compositores a l’època renaixentista i medieval. Amb l’actuació “La espiritualidad femenina”, interpretaran manuscrits del segle XII de la trobairitz Beatriz de Día i de la compositora alemanya Hildegard von Bingen.

Ensemble Kassiani s’inspira en Kassia de Constantinoble, la primera dona compositora grega del segle IX, per donar-li nom al grup, connectar-nos amb el passat i comunicar-nos amb un món desconegut com el medieval i el renaixentista per a donar-li llum través de la seua música.

A la nit, el tradicional Concurs de Bonyítol se celebrarà al carrer de Dalt i la Plaça del Cup. Els guanyadors i guanyadores rebran com a premi una cassoleta i el llibre del veí de Potries, Josep Avària “Cassola”.

EI diumenge 9 d’octubre es podrà ballar  als carrers al sarao popular amb la Rondalla Agredolç. L’Agredolç és un grup de música tradicional i Cant d’Estil valencià de la comarca de La Safor, que lluita perquè es mantinguen vives les tradicions i la música que ens identifica com a poble.

Des de l’Ajuntament han assenyalat que “esperem que la pluja ens done un respir i us esperem a totes i tots a la plaça del País Valencià a partir de les 12 hores”. 

Articles relacionats