11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Multitudinària estrena del documental ‘Amal, vacances en pau’ a Gandia

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València té per objectiu implicar-se en les inquietuds del seu entorn empresarial, social i cultural, i este divendres ho ha demostrat amb l’Aula Magna de gom a gom per assistir a la presentació del documental ‘Amal, Vacances en Pau’, protagonitzat per la xiqueta sahrauí Amal, i del que són autores dues estudiantes del Campus de Gandia de la UPV. 

El documental conta com és la vida d’Amal en el campament de refugiats de Tinduf i la compara amb la seua experiència a La Safor durant un estiu. 

L’obra ‘Amal, Vacances en Pau’ pretén rescatar de l’oblit el conflicte del Sàhara Occidental, abandonat a la seua sort des de fa més de quaranta anys, segons l’organització de l’acte.

El documental és producte de la col·laboració d’ACAPS – La Safor i la comissió de cooperació i solidaritat del Campus de Gandia de la UPV, integrada per estudiants i personal del Campus. 

El documental ha estat realitzat per les estudiants Ana Gausach, de Comunicació Audiovisual, i Blanca Martínez, de Turisme.

Vacances en Pau és el programa de ACAPS-La Safor (Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí) que té per objectiu promoure l’acolliment estival de xiquets sahrauís de 9 a 12 anys.

El documental tracta la importància del programa humanitari i dels arrels del poble sahrauí. Les famílies d’acolliment els proporcionen les cures i les atencions mèdiques que els són negades per la precarietat de la seua condició de refugiats.

L’experiència serveix també perquè els xiquets puguen viure un estiu menys calorós que el del desert i per a reclamar una solució a nivell nacional.

L’acte ha començat amb la presentació per part de Rosa Puchades, Vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València (UPV); Cristina Navarro, coordinadora acadèmica del Grau en Comunicació Audiovisual i les estudiantes Blanca Martínez i Ana Gausach.

En acabar de veure el documental es va realitzar un col·loqui on han intervingut Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València; Salvador Pallarés (president de l’ACAPS-La Safor) i Marc Cabanilles (representant de les famílies d’acollida d’ACAPS).

Finalment es va realitzar una visita guiada a l’exposició de fotografies sobre el poble sahrauí, realitzada per Blanca Martínez i Ana Gausach i es realitzà una demostració amb el vestit tradicional sahrauí, conegut com a melhfa.

Articles relacionats