Morera afirma que la investigació per presumpte finançament il·legal arranca d’una denúncia falsa

El president del Bloc, Enric Morera, ha assenyalat aquest dijous que «pareix ser que la jutgessa no ha vist cap irregularitat i va a decretar l’arxiu» de la investigació pel presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc, partit majoritari de Compromís, en 2007. Al seu juí, es tracta d’una «denúncia falsa basada en un xantatge polític».

Així ho ha indicat Morera als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts Valencianes, on ha subratllat que al llarg de la seua trajectòria política s’ha trobat amb «moltes denúncies falses» que finalment han acabat en «res» com té la impressió que va a passar amb la denúncia del PP pel presumpte finançament irregular de la seua formació i el PSPV, encara que ha puntualitzat que això ho determinarà la justícia amb la qual el seu partit col·laborarà «en tot el que se’ns demane».

El també president de les Corts ha assenyalat que «pareix ser que la jutgessa no ha vist cap irregularitat i va a decretar l’arxiu» i ha comentat que la denúncia del PP parteix sobre «una informació de Gandia, del senyor Arturo Torró». En aquest sentit, Morera ha denunciat que va ser víctima d’un «xantatge» d’una persona de l’entorn de l’exalcalde de Gandia del PP Arturo Torró que «volia que li donàrem l’alcaldia a canvi de no fer pública una sèrie de documentació». «Jo li vaig dir que si tenia una cosa que podia ser rellevant legalment que la traguera perquè no tenim res a amagar», ha puntualitzat.

Així mateix, ha relatat que es va produir «un segon xantatge», per la qual cosa creu que la investigació «vindrà d’ací». Al seu juí, «açò és una nova denúncia falsa basada en un xantatge polític» que no només va ser contra ell, sinó també cap a altres persones i que posarà «en coneixement» del «lloc que toque».

En aquell moment, ha puntualitzat que no va denunciar i va posar en coneixement de la justícia aquestes pràctiques perquè no les va gravar», però ara ho farà en eixir a la llum la investigació perquè «açò s’ha emmarcat en un context, hi ha més testimoniatges i jo també puc dir que tot açò naix d’aquest origen», ha postil·lat.

Morera ha negat «rotundament qualsevol pagament de qualsevol campanya o acte del Bloc de qualsevol empresa», perquè, malgrat admetre que la formació va tindre una relació comercial amb l’empresa Crespo Gomar, ha subratllat que «tot es va pagar amb diners del Bloc i fins i tot es va rehipotecar la seu», uns 200.000 euros. «Ho vam fer amb els nostres recursos», ha remarcat Morera.

«És veritat que hem tingut una relació comercial amb aquesta empresa i se li va pagar amb recursos propis del Bloc. Tot la resta forma part del que s’ha d’investigar i aclarir en els jutjats. Jo he rehipotecat la meua casa per a pagar la campanya electoral i negue rotundament qualsevol pagament de qualsevol campanya o acte del Bloc de qualsevol empresa», ha reivindicat.

En aquest sentit, ha defès que els comptes del Bloc són «absolutament clares i transparents» i ha negat que existisquen correus entre un dels seus actuals assessors i l’empresa.

«Els únics correus que poden haver-hi són amb una empresa proveïdora d’uns servicis que paguem amb diners del Bloc. Tot la resta forma part de l’altre que sí que faria falta una investigació», ha indicat per a insistir que el partit no ha rebut «ni un euro de cap empresa en cap moment» i menys quan ell va ser secretari general Bloc.

En qualsevol cas, ha remarcat «transparència total, contundència contra la corrupció i molta claredat i poca sospita», per la qual cosa s’ha mostrat a favor de la constitució d’una comissió d’investigació en Les Corts sobre aquest tema i ha admès estar «molt tranquil» de «tota» la seua acció pública com a secretari general del Bloc.

Et Pot Interessar