23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Moragues presenta el seu pla fiscal

– Promourà una bonificació del 95% a les plusvàlues per herències i per la transmissió de negocis familiars de petites empreses i a més una rebaixa del 10% de l’IBI

– Moragues: “Reduirem la burocràcia i treballar en una nova flexibilització del Pla d’ajust”

El Partit Popular de Gandia ha presentat el seu pla fiscal en el qual s’inclou una rebaixa del 10% de l’IBI. El candidat a l’alcaldia de Gandia del Partit Popular, Juan Carlos Moragues, ha ressaltat “la necessitat de reduir la pressió fiscal per a tots els ciutadans de Gandia, que han patit un dels impostos més alts d’Espanya sense que hi haguera una millora real dels serveis que l’administració els oferia”.

La rebaixa de l’IBI es produirà mitjançant dues rebaixes consecutives del cinc per cent fins a aconseguir un mínim del deu per cent de baixada. Moragues ha destacat que “aquesta serà una rebaixa que no tindrà lletra xicoteta”, ja que serà una rebaixa directa, sense necessitat de tindre domiciliat el rebut. A més, d’aquesta rebaixa es podran beneficiar tant habitatges com comerços i empreses.

El candidat del Partit Popular ha anunciat durant la roda de premsa de presentació de les mesures fiscals del seu govern, que assumiria si arriba a l’alcaldia les competències d’Hisenda, d’acord amb la seua experiència professional i el seu passat com a Conseller d’Hisenda. Moragues ha estat acompanyat en la presentació per Dani Martí, actual regidor del grup municipal popular, que ha anunciat que serà Director General d’Economia i Hisenda en el seu govern.

El projecte fiscal del Partit Popular de Gandia també inclou una bonificació del 95% de les plusvàlues per herència. Això és, tal com ha assenyalat Moragues, “una qüestió de justícia social, ja que parlem d’un impost que es cobra a les persones després de morir un ser estimat, que a la pèrdua d’aquest, afig veure’s havent de pagar uns diners que, a vegades, suposa un seriós problema econòmic per a moltes famílies”. El candidat popular ha identificat aquesta mesura “com a necessària i molt reclamada pels veïns, que han de començar a veure a l’Ajuntament de Gandia com un aliat en la seua vida, no com una administració que només els apuja impostos”.

Moragues ha recordat que “ens trobem sota un Pla d’ajust, però treballaré perquè es flexibilitze….“, ha conclòs Moragues.

Articles relacionats