12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Monsenyor Arturo Ros Murgadas serà el pregoner de la Setmana Santa de Gandia 2022

– El pròxim 3 d’abril del 2022 tindrà lloc el pregó de la Setmana Santa 2022.

Monsenyor Arturo Ros Murgadas va nàixer en la localitat valenciana de Vinalesa el 10 de juny de 1964 en el si d’una família profundament cristiana, fill d’Arturo i Consuelo, nebot de En Honorato Ros Llopis, sacerdot exemplar, conegut i admirat en la Diòcesi. És net del Beat Màrtir Arturo Ros Montalt, que al costat d’altres companys va ser beatificat per Sant Joan Pau II a Roma, l’11 de març de 2001.

Després d’uns anys exercint la seua professió en la banca privada, va entrar en el Seminari Major de l’Arxidiòcesi en 1987 i va cursar els eclesiàstics en la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer” de València. Va ser ordenat sacerdot en la S.I. Catedral de València el 29 de maig de 1993 per l’Excel·lentíssim Senyor Arquebisbe de València, Senyor Agustín García Gasco Vicente. Més tard, en 2012, va obtindre el grau de Llicenciat en Sagrada Teologia en la mateixa Facultat.

El setembre de 1993 és nomenat Vicari Parroquial de la Parròquia de “L’Asunció de Nostra Senyora” de Torrent, tasca que exerceix fins a setembre de 1996 per ser nomenat Rector de les Parròquies de “Sant Vicent Ferrer” i “Nostra Senyora de la Bona Guia” de València i, al mateix temps, Consiliari Diocesà de Cursets de Cristiandat tasca que exercirà fins a l’any 2002, també en 1998 el Sr. Arquebisbe el nomena membre del Consell del Presbiteri.

L’any 2000 va ser nomenat Superior del Seminari Major de l’Arxidiòcesi, durant cinc anys acompanya als seminaristes filòsofs i també participa activament en les tasques de la pastoral vocacional al costat dels rectors dels Seminaris Major i Menor.

Una nova etapa s’obri per a la seua vida sacerdotal en ser nomenat l’any 2005 Rector de “Sant Nicolau” de Requena i també, en aquesta mateixa data Rector de Villar de Olmos i del Rebollar, assumint alhora la Capellania de la Residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats de la mateixa ciutat. En 2006 és nomenat membre de la Comissió Diocesana per al clergat i aquest mateix any, assumeix un nou projecte pastoral a Requena en ser nomenat també Rector de “El Salvador” i d’alguns Llogarets que mereixen especial esment: Camp Arcís, Els Isidres, Cases d’Eufèmia, Els Ruices, El Pontó i també dels Pedrones, La Portera, Hortunas i la Parròquia de Xera.

L’1 de setembre de 2010, sent Arquebisbe de València, l’Excel·lentíssim Senyor Carlos Osoro Sierra, va ser el dia del jurament com a Vicari Episcopal, assumint la responsabilitat de la Rectoria V “Llíria-Requena-Ademús”, i en aquest mateix any és nomenat membre del Consell del Presbiteri i del Consell Diocesà de Pastoral. Entre els anys 2012 i 2016 va ser professor col·laborador de l’Institut Diocesà de Ciències Religioses, impartint classes de teologia en les Seus d’Ademús i Requena.

El 27 de juny de 2016 va ser nomenat, pel Papa Francesc, Bisbe Titular d’Ursona (Osuna) i Auxiliar de l’Arquebisbe de València i va ser ordenat el 3 de setembre del mateix any, en la S.I. Catedral de València, per l’Excel·lentíssim Senyor Cardenal Antonio Cañizares Llovera, Arquebisbe de València. En la mateixa data és nomenat Vicari General i coordinador de la Rectoria per al Laicat i l’Acció Caritativa i Social de l’Arxidiòcesi.

Articles relacionats