20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Mobilitzacions per les retallades en l’oferta d’estudi de llengües del govern de Mazón

 

La regidora d’Educació, Esther Sapena, va acompanyar ahir el professorat de l’Escola d’idiomes de Gandia, que va eixir al carrer, com en altres molts centres del País Valencià, per denunciar les retallades en professorat i oferta de llengües anunciades pel Govern de Mazón.

Concretament, a Gandia es patirà la supressió de 5 grups d’Espanyol, 2 d’Anglés i 5 d’Alemany.

“El PP parla d’optimitzar, reorganitzar o reestructurat, quan en realitat el que ha anunciat són retallades pures i dures en professorat i oferta de llengües a les EOI. No anem a permetre ni una passa enrere en l’educació pública i de qualitat. Cal garantir que tots els estudiants tinguen accés equitatiu a aprendre llengües en escoles públiques”.

La regidora d’Educació anuncia una moció al ple sol·licitant a la Conselleria d’Educació el manteniment dels grups i places actuals a l’Escola Oficial d’Idiomes per tal de garantir que tots els estudiants tinguen “accés equitatiu a una educació lingüística de qualitat”, tal com ja han fet altres ajuntaments com el de Dénia.

El professorat ha anunciat noves mobilitzacions, com la del divendres pròxim a la plaça Major, a les portes de l’Ajuntament de Gandia, a les 13.30 h, on es representarà “el soterrament dels idiomes”, i es llegirà un manifest demanant suport a tots els grups del consistori.

Articles relacionats