12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

“Mirar als oceans com una solució al canvi climàtic mentre estiga sa”

– Jo Rutxon anima a “mirar als oceans com una solució al canvi climàtic mentre estiga sa”

– Anima a no consumir aigua en botella o sabó en pastilles i, sobretot, a evitar plàstics d’un sol ús

– Avança que té en marxa la producció d’una nova pel·lícula “The Sound of the Ocean

– El Regidor Miguel Angel Picornell i el director de la Fundació Azul Marino Juan Antonio Romero van presentar a l’experta mundial

Jo Rutxon productora de Planeta Azul i directora de la fundació Ocean Generation ha impartit hui a Gandia, en el Teatre Serrano, en una conferència dedicada a abordar la realitat sobre els plàstics en els oceans. El Regidor Miguel Ángel Picornell ha presentat a l’experta científica i ha afirmat que és la nostra obligació contribuir a “obrir ments i buscar solucions enfront de les illes de fem. S’ha estimat que cada segon més de 200 quilos de plàstics són abocats als oceans i mars del món”. En aquest sentit, ha destacat l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com el marc a partir del qual contribuir a generar valors per a assegurar un entorn més sostenible.

Juan Antonio Romero, director de la Fundació Azul Marino Marí, ha presentat a Rutxon amb la qual va coincidir treballant durant diversos anys en la BBC on divulgaven i mostraven la bellesa i diversitat dels oceans. Després Rutxon es va embarcar en l’aventura de produir la Plastic Ocean que actualment s’emet en*Netflix i a posar en marxa la Fundació Ocean Generation.

Rutxon ha volgut deixar un missatge positiu i esperançador sobre el futur de la mar i ha animat a veure’l “com una solució al canvi climàtic mentre que estiga sa. Hem de parlar dels oceans d’una altra manera. L’oceà ens dona moltíssim”. Ha afirmat que “la resposta no és només reciclar així perquè només ho fa més xicotet. En l’àmbit mundial 1 per cent del plàstic només es torna a reciclar”. Ha animat a canviar hàbits com no consumir aigua embotellada, comprar mantega embolicada en paper o sabó en pastilla així com evitar els plàstics d’un només ús. “Cal prendre mesures ara”. Ha afirmat que té molta esperança en el futur per l’avanç de la tecnologia que mitjançant l’ús del vapor sense combustió”.

Ha recalcat la importància d’ensenyar als més joves sobre les bondats de la mar. En aquest sentit, ha avançat que estan treballant en la producció d’una nova pel·lícula The Sound of the Ocean.

Articles relacionats