Millores en l’itinerari de vianants per arribar a l’hospital

Presentat l’itinerari per a vianants cap a l’hospital

La primera fase de l’actuació ha contemplat una reivindicació veïnal i del centre sanitari, amb la millora de l’estat de la urbanització existent, la implantació de vegetació o la pacificació del trànsit i la seguretat viària amb 7 passos per a vianants, entre d’altres.

L’obra forma part d’un projecte més ambiciós d’integració de l’Avinguda d’Alacant en la trama urbana de la ciutat. En una segona fase es millorarà estèticament l’entrada de Gandia amb l’ampliació de les voreres del pont, la millora de l’enllumenat, zona verda, etc.

També han finalitzat els treballs de rehabilitació del fumeral industrial de Rajolar, de 1907, protegit per la Llei de Patrimoni Valencià. S’ha fet càrrec de la restauració el grup Vicky Foods (abans Dulcesol), amb la voluntat de recordar el passat industrial de la ciutat.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete i el gerent de l’Hospital comarcal Francesc de Borja, Joaquin Miñana, han visitat aquest matí la finalització de les obres d’adequació i millora de l’itinerari adaptat per a vianants, de 70 metres, cap a l’hospital des de l’Avinguda d’Alacant, al seu pas pel polígon Sanxo Llop. A l’acte, també hi han estat presents la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, els portaveus dels grups municipals, el Conseller delegat del Grup Vicky Foods, Rafa Juan, el subdirector mèdic de l’hospital, Tomás Fuster, la directora mèdica d’Atenció Primària, Rosa Maria Andrés, i el director d’Infermeria de l’hospital, Jesús Ribes.
“Es tractava d’una zona intransitable, poc segura, per la mancança de voreres, passos de vianants, etc. I que hem pogut resoldre, gràcies al fet que l’Ajuntament ja és l’agent urbanitzador de Sanxo Llop. Es tracta també d’una reivindicació del veïnal i de l’hospital, donat el gran volum de persones que acudeixen al centre sanitari”, ha recordat Morant. Així, s’han creat voreres, zones verdes, s’hi ha millorat l’estat de la urbanització existent, s’hi ha pacificat el trànsit i millorat la seguretat viària, entre altres mesures:
Remodelació del encreuament de l’Avinguda d’Alacant amb l’Avinguda Vilallonga per a reduir la velocitat del trànsit i donar-li continuïtat a l’itinerari de vianants.
Generació d’un nou pas a través de la zona verda on s’ubica el fumeral, entre l’avinguda d’Alacant i el carrer Ferrocarril de Dénia.
Implantació de 7 passos de vianants, dels quals 4 són elevats per a reducció de la velocitat.
Utilització de diferents sistemes de separació del trànsit i els vianants, així com a dissuasió de l’aparcament irregular: tanca metàl·lica, bol·lards…
Ubicació de 200 m de tanca de protecció anti caigudes en tot el tram de contacte entre el nou itinerari i el carril bici, ubicat a diferent nivell.
Millora de la recollida de pluvials i enllumenat en la zona d’actuació.
Adequació i renovació de tota la senyalització vertical i horitzontal.
Ample de voreres…

“Una actuació necessària, perquè hem aconseguit una via accessible caminant. Quan baixen les temperatures serà una passejada molt agradable. És interessant que la gent deixe, cada vegada més, aparcat el cotxe”, ha assegurat el gerent de l’Hospital comarcal.
L’actuació té un cost de 193.000 €, 100.000 dels quals estan subvencionats per la Conselleria d’Habitatge. De la inversió restant es fa càrrec l’Ajuntament de Gandia. És la primera fase d’una intervenció més ambiciosa per tal d’integrar l’Avinguda d’Alacant en la trama urbana de la ciutat. Així, s’està treballant en el projecte de millora del pont, conegut com a pont nou, que completarà l’itinerari segur a l’hospital, que contempla l’ampliació de voreres, equipament, zones verdes, enllumenat públic, seguretat per a la mobilitat de vianants i ciclistes, etc. També s’hi vol recuperar la imatge del pont, com a element singular i reforçar el valor patrimonial de l’entorn: mirador de les muralles i el nucli antic. Així com habilitar galeries baix del paviment i les voreres per a renovar tots els serveis que creuen el pont…
“Es tracta d’actuacions en el marc de buscar una ciutat amable, segura, que aposta per la mobilitat sostenible. Volem que la ciutadania tinga una percepció de proximitat, també a peu, al nou hospital. Una inversió, per tant, en el marc de l’urbanisme que volem, al servei de la ciutadania”, ha destacat Alandete.

Rehabilitació del fumeral

D’altra banda, la comitiva també ha visitat durant l’itinerari la finalització dels treballs de rehabilitació del fumeral industrial de Rajolar. La mesura s’emmarca dins el programa de recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat posada en marxa pel govern durant la legislatura passada. “Un compromís d’aquest govern és la recuperació del patrimoni, i sobretot, del patrimoni industrial, en una de les entrades més visibles de Gandia”, ha declarat l’Alcaldessa.
Els treballs, que es van iniciar a principis d’any, tenen un cost de 61.000 € i estan sufragats per l’empresa Tecnorango SL, vinculada al Grup Vicky Foods (abans Dulcesol). “Des de 1978 estem presents a la ciutat de Gandia i amb aquesta actuació estem recordant el passat industrial que ha tingut la nostra ciutat. I estem orgullosos i satisfets d’haver-hi col·laborat”, ha assegurat Juan.
“La col·laboració públic-privada i de Vicky Foods demostra que per a una empresa estar arrelada i compromesa amb el territori no impedeix, sinó tot el contrari, la seua expansió internacional”, ha destacat el vicealcalde i responsable d’Urbanisme.
El fumeral està protegit per la Llei de Patrimoni Valencià, en ser anterior a 1940. L’any 1907 va formar part de la Fàbrica de Conserves Morgan, que l’any 1927 va passar a ser un magatzem de taronges. L’alçada total és de 35,60 metres.

Et Pot Interessar