12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Mil cent ciclistes prendran l’eixida en la III Alé Cycling de Gandia

Alè

La regidora delegada d’Esports de Gandia, Lydia Morant, acompanyada pel director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i per Rubén Donet, president del Club Ciclista Escapada, han presentat la III Alé Cycling Gandia, que se celebrarà el diumenge 7 d’abril a GAndioa.

La prova, amb un traçat de 136 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, canvia en aquesta tercera edició la ubicació d’eixida i meta, passant a ser en l’avinguda de les Esclaves i no en el passeig marítim on es realitzava. Començarà a les 8.00 hores en un circuït per cinc comarques valencianes (la Safor, la Vall de la Gallinera, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera) que comptarà amb quatre ports de muntanya: Margarida (el més llarg, amb 25 km), Beniarrés, Benigànim i el Pla de Corrals.

Hi haurà quatre punts per a control de temps: Gandia, en l’eixida; Beniarrés, a l’inici del port; Alt Port Beniarrés i, finalment de nou a Gandia en arribar a meta. Així mateix, els punts d’avituallament estaran en Margariza, el Ràfol de Salem i Pla de Corrals.

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, ha destacat que es tracta d’una prova esportiva de “gran rellevància puntuable per al rànquing de cicloturisme en carretera de la Comunitat Valenciana en la qual participaran 1.100 esportistes nacionals i internacionals. Concretament, 42 participants provenen de la Unió Europea i 871 de tota la Comunitat Valenciana”.

Rubén Donet ha comentat que “és una marxa de la categoria UCI, la primera prova cicloturista en la Comunitat Valenciana i continua sent l’única en el calendari internacional, a pesar que hi ha 13 proves similars en tota Espanya”.

La jornada servirà per a fer un homenatge al medallista paralímpic Maurice Far Eckhard. Estarà present el seu company i doble campió del món Ricardo Ten i, igual que l’any passat, Fernando Escartín.

El director general d’Esports de la Comunitat Valenciana ha manifestat el suport de la Generalitat com a patrocinador d’aquesta prova ja consolidada en tres anys d’existència. “És interessant el canvi del lloc de l’eixida perquè convertirem l’avinguda de les Esclaves en un lloc mític, perquè aquest pròxim diumenge també des d’allí eixirà  un esdeveniment de gran altura a nivell esportiu: la Cursa de la dona”, ha dit Josep Miquel Moya.

A més, ha agraït a l’Ajuntament de Gandia i als organitzadors tot el seu esforç per la promoció  del ciclisme i del nostre territori.

Articles relacionats