12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Més noms de dones als carrers de Gandia

– La comissió de carrers de Gandia aborda la feminització de la guia de carrers municipal

– Només el 12,3% dels 830 vials de la nostra ciutat tenen nom de dona

– Diana Morant: “Hem de començar a equilibrar i a corregir aquesta situació posant noms de dones significatives als carrers de Gandia”

L’Ajuntament de Gandia ha celebrat aquest matí la reunió on de la Comissió de carrers. Un organisme on estan representats membres del govern municipal, l’oposició i professionals procedents de diferents àmbits i que té com a objectiu avaluar les propostes que es presenten per assignar noms a les noves vies parcs o ponts de Gandia.

La comissió compta amb la presidència executiva del regidor Jose Manuel Prieto i té a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant com a presidenta nata.

D’aquesta manera, hui 8 de març, el principal punt tractat ha estat abordar l’encàrrec realitzat per l’alcaldessa de Gandia per a abordar la ‘feminització’ de la guia de carrers municipal donada la desigualtat existent en l’actualitat, ja que només el 12,3% dels 830 vials de la nostra ciutat tenen nom de dona. Una tasca que des de l’executiu municipal es pretén realitzar utilitzant el consens de totes les parts que formen l’organisme.

Després de la reunió, Diana Morant ha recordat que només 25 carrers de Gandia tenen nom de dona i d’aquestes 25, la gran majoria estan vinculats a personatges religiosos i només 6 dones reals tenen un carrer al seu nom. “Com a presidenta de la comissió de carrers he donat el mandat perquè comencem a equilibrar i a corregir aquesta situació posant noms de dona als carrers de Gandia per posar fi a una situació que s’arrossega des de fa molt temps i que pretenem solucionar amb aquesta iniciativa”.

Finalment, Jose Manuel Prieto ha destacat que amb aquesta iniciativa es pretén assignar als carrers nom de “dones significades i amb arrels històriques en la ciutat i la comarca. Ara ens toca treballar per aconseguir que aquest reconeixement públic tinga la seua merescuda presència als nostres carrers” i ha afegit que paral·lelament, la intenció de l’executiu és incrementar la presència femenina assignant noms de dones a parcs i ponts.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats