Més d’un centenar de persones van assistir dissabte a la jornada Hidrogeodia 2019 que, per primera vegada, es realitzava a la província de València, i en concret, a la Marjal de Pego-Oliva. L’activitat, convocada sota el títol ‘Descobrint els brolladors del riu Bullent i la Marjal del Parc Natural de Pego-Oliva’, comptava amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, i va resultar “tot un èxit tant d’organització per part dels hidrogeòlegs participants com també d’assistència de gent que va desbordar les nostres previsions”, assenyalava la regidora Imma Ibiza.
La regidora ha destacat la importància de jornades formatives com aquestes “que fan que les persones s’acosten a una zona tan important com la nostra Marjal i que coneguen de primera mà, amb experts en la matèria, el seu funcionament i la importància que té en l’ecosistema local una zona humida com aquesta.”
Científics, senderistes, famílies, veïns de les comarques de la Safor i la Marina Alta, i amants de la natura en general, han gaudit amb les explicacions dels hidrogeòlegs.
S’han explicat els estudis que s’han fet sobre els aqüífers i les aigües subterrànies del Parc Natural de Pego-Oliva. Tots junts han recorregut un itinerari amb set parades de gran interés hidrogeològic, des del naixement del riu Bullent, passant per la Muntanyeta Verda, l’Ullal del Bullent, les comportes de Sant Pere, fins a finalitzar a La Font Salada.
El recorregut, d’uns 6 qm, ha permés conéixer sobre el terreny la tasca pràctica d’un hidrogeòleg en un dels paratges més espectaculars de la Comunitat Valenciana.
L’Hidrogeodia 2019 és un esdeveniment desenvolupat conjuntament per la’Associació Internacional d’Hidrogeologia-Grup Espanyol “(AIH-GE), i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME).