Més de vint mil músics certifiquen fins a catorze rècords Guiness

La Rotovense.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha aconseguit batre aquest dissabte, 26 de maig, en el camp de futbol de Mestalla del València CF, fins a 14 Guinness World Records relacionats amb la música.
Aquest esdeveniment, que forma part de les activitats programades per la FSMCV per a commemorar la seua 50 aniversari, s’ha configurat com «un dels de major envergadura en l’àmbit musical valencià de tota la història i en ell han participat de 20.000 músics, subratlla el col·lectiu a través d’un comunicat.
«Hem donat reconeixement a tots els músics de les nostres societats musicals, el seu treball, tenacitat i estudi constant. També hem donat rellevància a les persones que dirigeixen i que componen música per a les nostres unitats artístiques i a totes aquelles que han contribuït al fet que la música popular valenciana estiga sent reconeguda a tot el món», ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la Federació de Societats Musicals. .
Els actes han començat a les 19 hores amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de societats musicals de totes les comarques valencianes amb el qual s’aconseguia el primer Guinness, en aquest cas a la «Major desfilada de bandes de música de la història».

La Banda de Beniopa, per les rodalies del Mestalla.

Aquestes, partiren des de carrers adjacents a Mestalla -com el Passeig de l’Albereda, Primado Reig, l’Avinguda Blasco Ibáñez, etc.- que oportunament s’anunciaven fins a concloure el seu recorregut en les rodalies del camp del futbol del València CF. Una vegada en l’estadi l’espectacle començava a les 21 hores amb la música del grup valencià Vadebò.
Després, a les 21.30, les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics han estat les úniques que han desfilat per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.

Et Pot Interessar