27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Més de mil persones assisteixen a la 30a edició del Festival Sete Sóis Sete Luas 

 

  • Des del 10 fins al 14 d’agost, el públic va gaudir de músiques tradicionals mediterrànies amb cinc fantàstics grups que van omplir de melodies el paratge de Sant Llorenç i el parc del Llac de la Goleta deTavernes

El Festival Sete Sóis Sete Luas tornava a Tavernes per
a celebrar la seua 30a edició amb cinc grups protagonistes que han omplit de música tradicional del mediterrani el nostre municipi des del dimecres 10 fins al diumenge 14 d’agost.

El primer dels concerts va tindre lloc el dimecres al paratge del Sant Llorenç, amb motiu del tradicional Porrat, a càrrec del grup valencià Urbàlia Rurana, que també celebrava el seu 30 aniversari. La seua actuació va reunir a més de dos centes persones que gaudiren de les cançons i danses populars valencianes.

El festival es traslladava dijous al parc del Llac de la Goleta, on es continuaria amb quatre dies més de músiques mediterrànies. El primer dels concerts va estar reservat per al grup multiètnic Med 7 Sóis Orkestra, produït pel Sete Sóois Sete Luas. L’ambient va ser magnífic i el públic va quedar meravellat amb la seua actuació musical, que barrejava instruments de les cultures occidentals, orientals i africanes.

El divendres obria el teló la cantant de fados Diana Vilarinho, una jove i talentosa artista portuguesa que amb la seua veu i els instruments que l’acompanyaven va fer que els i les assistents s’endinsaren en les melodies de la música tradicional portuguesa.

El festival també va fer mostra de la gastronomia portuguesa amb un taller de cuina al Restaurant Tomás de Tavernes, amb el xef Antonio Mauritti i amb la col·laboració del també xef Víctor Basset. Els i les participants van conèixer un poc més la cuina i els menjars propis de Portugal.

El festival continuava el dissabte amb la participació de la banda Jeunesse IV Do Sóis i d’Elena Grau, cantant de Tavernes. La gran actuació que van realitzar va fer que la nit estiguera repleta de música jovial i alegre que va divertir als i les assistents al festival.

El grup Maio 7 Luas Band va ser l’encarregat de finalitzar el festival el diumenge amb les melodies tradicionals de Cap Verd. El públic present es va posar de peus i va acabar ballant i gaudint amb la música que tancava la 30a edició.

A més, l’espectacle va rebre a la dissenyadora del cartell guanyador del festival, Gemma Talens, que va explicar als i les assistents com va nàixer el seu projecte i com este emmarcava la identitat del Festival Sete Sóis Sete Luas.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha assenyalat que “esta edició ha estat marcada per la gran recepció del públic, que tenia ganes de viure un festival així després de la pandèmia. Però, sobre tot, ha estat protagonitzada pels i les fantàstiques artistes de gran renom que posen en valor les músiques i cultures tradicionals dels seus territoris”.

Articles relacionats