23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Més de 400 persones es reuneixen a Gandia per a visibilitzar la salut mental

• Van participar associacions i recursos de salut mental de la Safor i membres dels programes CAMINA del Departament de Salut

• La comitiva va realitzar un passeig saludable al costat del barranc de Beniopa, biodansa i altres activitats físiques, i una lectura de manifest

Més de 400 persones es van reunir el dissabte a Gandia amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que es commemora hui, en l’esdeveniment ‘Caminem per la Salut Mental’, coorganitzat pel Departament de Salut de Gandia i l’Ajuntament de Gandia.

En l’acte van participar professionals i usuaris d’associacions i recursos de salut mental de la Safor, així com els participants de diversos grups CAMINA dels municipis que conformen el Departament de Salut.

Junts van realitzar un passeig saludable vorejant el barranc de Beniopa fins a arribar al poliesportiu del districte, on es van dur a terme diverses activitats, com ara biodansa i ball esportiu. A continuació, es va llegir un manifest amb el principal objectiu de visibilitzar la salut mental.

En el mateix es van reivindicar serveis de salut mental “més integrats, més polítiques de prevenció i promoció de la salut, més serveis comunitaris i més i millors polítiques d’inclusió”.

L’acte va comptar amb l’assistència del gerent del Departament de Salut de Gandia, Pedro Rollán, i el director mèdic d’Atenció Primària, Alfredo Font, així com els regidors de Sanitat i Polítiques Saludable de l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil; de Persones Majors, Maribel Codina, i d’Esports, Jesús Naveiro, els qui van agrair l’alta participació i la labor diària dels col·lectius per la salut mental.

Les associacions i recursos de salut mental que van participar van ser: ASAEMASMISAF, COMBOIAR, CEEM Xeraco, Col·lectiu Obertament, Centre Sociosanitari Mondúver Barx, Càritas Gandia i els Ajuntaments de Gandia i d’Oliva, així com la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Des del Departament de Salut de Gandia, amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, van participar els programes Camina de Gandia, Oliva, Vilallonga, Barx, Almoines, La Font d’en Carròs, Miramar, Castelló de Rugat, i Piles.

Des de l’organització agraeixen la labor i la participació de totes elles, així com de les empreses col·laboradores, l’Associació de Biodansa de la Comunitat Valenciana i la Policia Local de Gandia.

231007 Camina per la Salut Mental 29
Camina per la Salut Mental

MANIFEST: CAMINA PER LA SALUT MENTAL

Durant els últims mesos, han sigut molts els municipis de la Safor els que s’han sumat al Projecte Camina, un projecte que porta com a objectiu, fomentar el benestar físic, emocional i social de les persones a través d’una activitat que està a l’abast de tots, CAMINAR.

Hui celebrem el DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL: gràcies per caminar amb nosaltres i ajudar-nos a fer-nos més visibles.

El risc de patir un problema de salut mental, ha augmentat considerablement en els últims anys. No podem oblidar la pandèmia, ni altres factors socials, econòmics i ambientals que agreugen la salut mental de la població en general.

És per tot això que com a societat i com a membres actius de la Comarca de la Safor, estem obligats a crear factors de protecció que ens ajuden a combatre tots aquests riscos per a poder convertir-nos en una comunitat més forta, unida i resilient.

Es fa necessari empoderar a les persones. A TOTES LES PERSONES, i garantir que es complisquen els seus drets humans. També als qui tenim problemes de salut mental, perquè igual que la resta de gent, tenim un projecte de vida i som part activa d’aquesta societat.

Des d’ací reivindiquem que s’acceleren els plans d’acció en pro de la salut mental.
Reivindiquem Serveis de salut mental més integrats, més polítiques de prevenció i promoció de la salut, més Serveis comunitaris i més i millors polítiques d’inclusió.

Mentrestant, nosaltres caminarem sempre cap avant
Caminarem sobre l’asfalt, sobre la terra, sobre l’herba
Caminarem sota el sol, sota la pluja, sota les estreles
Caminarem amb la tristesa a les butxaques i l’esperança a les sabates
Caminarem per a avançar, per a aconseguir somnis
Caminarem i farem camí
Jo per tu, tu per mi.

Articles relacionats