23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Falla Borgiana a la platja de Gandia  amb una previsió d’ocupació turística del 86% 

Gandia encara el Pont del Pilar amb una previsió d’ocupació hotelera i d’apartaments d’un 86%, segons les dades de la patronal hotelera de Gandia, tal com ha anunciat la regidora de Turisme a l’Ajuntament de Gandia, Balbina Sendra, durant la visita a la Falla Borgiana 2023, que s’ha plantat a la platja de Gandia (Passeig Marítim Neptú, travessera amb el carrer Galícia).

També hi han estat presents l’artista faller encarregat de plantar el monument aquest any, Pere Baenas, reconegut per la seua trajectòria fallera, el regidor de Falles, Adrián Vila i el president de la Junta Local Fallera de Gandia, Telmo Gadea.

Falla Borgiana 2023 Platja de Gandia fotografia Alex Oltra
Falla Borgiana 2023, Platja de Gandia, fotografia Àlex Oltra

Com ha indicat la regidora Balbina Sendra, aquesta activitat té com a objectiu “continuar incentivant la desestacionalització de la nostra platja i atraure els visitants que tenim ara ací perquè puguen tornar al març i que sàpien com són les nostres festes”. Així mateix, també ha posat èmfasi que aquesta falla també és “una forma de celebrar, amb activitats obertes a tothom, que som una festa d’interés turístic nacional” i ha recordat que tots els serveis de platja romandran en funcionament fins al 15 octubre.

Per la seua banda, l’artista faller Pere Baenas ha definit la falla que ja es pot veure al passeig com “una al·legoria de la ciutat de Gandia” i ha recalcat que aquest monument vol “realitzar la importància de la ciutat i de la família Borgia, incloent-hi el bou al remat, que és el símbol d’aquesta família”. Així mateix, el president de la Junta Local Fallera de Gandia, Telmo Gadea ha assenyalat que aquesta acció, que va nàixer fa tres anys, “pretén reivindicar les falles al mes d’octubre perquè els visitants que tenen una segona residència a la platja comproven com és aquesta festa i despertar-ne les ganes perquè ens visiten també en falles”.

Finalment, la regidora de Turisme ha recordat que aquesta iniciativa és possible, gràcies a “l’aposta de l’Agència Valenciana de Turisme per la iniciativa ‘Territori Borgia‘, ja que permet subvencionar aquest tipus d’activitats per tindre una Gandia turística els 365 de l’any”.

Cartell 5

Programa de la Falla Borgiana 2023

Dimecres 11

17:30 h – 19:30 h
Coneix el món faller de la mà d’un museòleg/a.

Dijous 12

13:30 h – 14:30 h / 17:30 h – 19:30 h
Coneix el món faller de la mà d’un museòleg/a.

Divendres 13

13:30 h – 14:30 h / 17:30 h – 19:30 h
Coneix el món faller de la mà d’un museòleg/a.

18:00 h – Concert “La Diferència”
20:00 h – Cercavila amb banda de música
21:00 h – Mascletà nocturna
21:30 h – Cremà de la Falla

Articles relacionats