14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Més de 12.700 persones es descarreguen el Certificat Covid Digital en les primeres 24 hores

Més de 12.700 persones es descarreguen el Certificat Covid Digital en les primeres 24 hores

– La Comunitat Valenciana ofereix des d’aquest dilluns la possibilitat a la ciutadania de descarregar aquest document de manera telemàtica

La Comunitat Valenciana ofereix des d’aquest dilluns la possibilitat de descarregar el certificat COVID Digital de la Unió Europea en les seues tres variants als ciutadans que ja han sigut vacunats, han passat la infecció o compten amb una prova recent negativa.

En les primeres 24 hores, 12.769 persones han descarregat aquest certificat: 11.833 certificats de vacunació; 921 certificats de recuperació i 15 certificats de proves.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “ha sigut una de les primeres autonomies espanyoles que ha posat a la disposició de la ciutadania aquesta eina que permetrà el desplaçament entre països de la Unió Europea amb més garanties mentre dure la pandèmia”.

Ara bé, continua Barceló, “el Certificat Covid Digital facilita la circulació, però no és imprescindible per a viatjar. Les persones que estan pendents de vacunació i necessiten o vulguen desplaçar-se poden continuar exercint el seu dret a la lliure circulació per Europa complint sempre amb les proves diagnòstiques i indicacions del país receptor”.

Els certificats s’emeten de manera gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP. Es pot sol·licitar a partir del portal de coronavirus, l’App GVA+ Salut o el portal del pacient.

Tots ells compleixen amb els criteris de seguretat requerits per l’Agència Espanyola de Protecció de dades. A més, es contempla la possibilitat d’obtenció

Articles relacionats